CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

VIII TROBADA DE VELA LLATINA DE LLANÇÀ

IV MEMORIAL JORDI CASAS

El dia 21 d'agost del 2004 és el dia dels actes centrals de la vuitena trobada de vela llatina de Llançà, que per quart any s'ha dedicat a la memòria de qui fou sotspresident del club, Jordi Casas i Casanellas, un dels màxims impulsors d'aquesta activitat.

 

Prement sobre la imatge que figura a continuació podreu consultar el calendari de l'activitat.

 

 

Si polseu la miniatura següent s’engrandirà la reproducció del cartell que l’artista Rafel Borràs va confeccionar per aquesta trobada.

 

 

 

El dia abans de la trobada (20/08/2004) han confirmat la seva participació en l'activitat els 29 vaixells que es relacionen a continuació:

 

Alba

Anna Rosa

Antònia de Cadaqués

Bete en course

Bufona

Javier

Jean Gaspard

Jeanine

Jordi

L'Albera

La Blava

La Miche

La Teva III

Marceau

Martí

Massagran

Montgó

Moreneta

Octàvia de Cadiz

Pal i Amorra I

Pal i Amorra II

Panoi

Porthos

Saint Maurice

Soliman

Sumore

Valentina

Xatrac Menut

Xec

 

De bon matí, el divendres 20 d'agost ja han arribat a les instal·lacions portuàries llançanenques gestionades pel Club Nàutic Llançà, acompanyant a les barques que hi tenen la seva base tot l'any, els vaixells "Javier", "Massagran", "Jeanine", "Marceau", "La Miche", i "Soliman" (posant el cursor a sobre les fotografies que trobareu a continuació podreu saber de quina embarcació es tracta, i prement sobre les mateixes les engrandireu).

 

 

 

                   

 

     

 

                   

 

A ben dinat, n’han arribat quatre més, "Panoi" des de L'Escala, i "Montgó", "Bufona", "Anna Rosa" i "Xec" des de Port de la Selva.

 

                   

 

         

 

El vespre de divendres, els participants a la trobada presents a Llançà han pogut gaudir d'un sopar a la barraca dels caçadors de Llançà, la preparació del sopar a anat a càrrec dels integrants de la Colla del Ranxo de Llançà i de les seves dones.

 

                  

 

El matí de dissabte els organitzadors de la trobada han decidit suspendre tots els actes a celebrar a mar, a causa de les previsions meteorològiques adverses, previstes per la jornada.

 

     Butlletí meteorològic del Servei Meteorològic de Catalunya    

 

     Butlletí meteorològic de Meteo France    

 

El matí de dissabte encara han arribat per terra quatre embarcacions més de les que havien anunciat la seva assistència, la "Teva III" de Cardona, "Antònia de Cadaqués" de Cadaqués, i "Pal i Amorra I" i "Pal i Amorra II" de L'Escala.

 

         

 

         

 

Cap a les 11 del matí i en acabar de realitzar les inscripcions i rebre com a obsequi una samarreta commemorativa sponzoritzada per l'empresa NOEL, els participants congregats a les instal·lacions portuàries gestionades pel club han gaudit d'un esmorzar, servit davant l'edifici de serveis i  ofert amb productes proveïts per gentilesa de Salaons Figueras, de L'Escala, i Carnisseria Fèlix, del Port de Llançà.

 

         

 

Tot i la suspensió dels actes a mar realitzada per l’organització, cap al migdia la força de la tramuntana dominant va minvar, i això va animar a alguns vaixells a sortir a fer un tomb per davant de la costa llançanenca, concretament aquest han estat "Anna Rosa", "Xec", "Valentina", "Soliman", i "Marceau", les imatges que figuren a continuació són d’aquestes embarcacions i han estat preses des del vaixell "Notre Dame de Bonne Nouvelle", de la Société Nationale de Sauvetage en Mer (societat de salvament francès) de Port-Vendres, que ha estat convidada pel club a participar en la trobada, i que en tot moment ha vigilat per la seguretat dels vaixells.

 

 

Moments de la navegació de "Anna Rosa"

 

                   

 

 

Moments de la navegació de "Xec"

 

                   

 

 

Moments de la navegació de "Valentina"

 

                   

 

 

Moments de la navegació de "Soliman"

 

                    -

 

 

Moments de la navegació de "Marceau"

 

                   

 

A les dues del migdia prèviament convocats per l’organització, els cap a 300 participants en la trobada s'han congregat a la llotja del peix del Port de Llançà, cedides per la Confraria de pescadors del municipi a on han pogut gaudir d'un àpat de germanor ofert pel club i cuinat per la Colla del Ranxo de Llançà.

 

La trobada ha comptat amb la participació del campió del mom d’allioli, Rafel Guillot de L'Escala, que ha confeccionat 13 litres d'aquesta salsa, per acompanyar la carn a la brasa que s'ha servit en el dinar.

 

 

Les imatges que figuren a continuació recullen moments de l’elaboració de l’allioli, i els integrants de La Colla del Ranxo rebent l’agraïment dels organitzadors i la felicitació i ovació de tots els participants.

 

         

 

 

En acabar l'àpat el club ha ofert un record de participació als armadors de les embarcacions que havien confirmat la seva participació a la trobada, tant als que han aconseguir arribar a Llançà per mar com als que les condicions meteorològiques adverses els han impedit venir amb llurs vaixells, però que no s'han volgut perdre la trobada d’amics de la llatina i s'han atansat a Llançà per terra.

 

Les següents imatges recullen el lliurament dels records a alguns dels participants; el lliurament ha anat a càrrec de l’alcalde de Llançà, Pere Vila, i del president del club, Miquel Ferrer.

 

                   

 

         

 

Els actes de la trobada han comptat amb la presència de Magdalena Casas, Vídua de Jordi Casas qui fou sotspresident del club i màxim impulsor d'aquesta activitat, i de la seva família.

 

La següent imatge recull el moment en el que li és lliurat un record de la trobada.

 

 

L’acte s'ha acabat agraint la presència a la tripulació de l'embarcació de salvament de Port-Vendres, la següent imatge recull el moment en que el president del club lliura un record de la trobada al president de l'estació de salvament de Port-Vendres i al capità del vaixell "Notre Dame de Bonne Nouvelle".

 

 

 

      Tornar a novetats i notícies