CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

VAIXELLS DE LA FLOTA DE CREUER DEL CLUB

PRENEN PART EN

LA RUTA DE LA TRAMUNTANA 2007

 

 

Els vaixells de la flota de creuer del Club Nàutic Llançà SISET, de Joaquim Torres  i   ASTAKAY II   de Patrick Thery  han pres part a la  regata d'altura  "Ruta de la Tramuntana 2007",   celebrada els dies 6 i 7 de juliol del 2007 sota la organització de la ANAM   (Associació de Navegants d'Altura Mediterranis)  i puntuable per al Circuit ANAM de Regates d'Altura i per al Campionat de Catalunya d'Altura en diferents categories.  

Es tracta d'una regata clàssica del calendari de regates de creuer d'altura,   que enguany ha celebrat la seva XIV edició, amb participació de més de 100 vaixells,   i un recorregut de 72 milles entre El Balís i Roses,  amb l'incentiu / dificultat afegida de realitzar bona part de la navegació de nit.        

La meteorologia ha posat a prova les energies dels regatistes del club  llançanenc, ja durant els dies previs a la regata, amb uns forts vents de sud que han impedir el desplaçament de un tercer i quart vaixells de la flota de Llançà, després de obligar a  l'ASTAKAY II i al SISET a recórrer les 76 milles que separen el port de Llançà de les instal·lacions del Club Nàutic El Balís  (entitat que s'encarrega de donar la sortida a la regata)  lluitant  contra  una maror i  vents de proa de fins a 30 nusos,

La sortida s'ha donat a les 18:00 h. del divendres 6, amb un vent moderat  de component S-SW de 17 nusos, que els vaixells participants van remuntar rumb a una boia de desmarc situada al sud d'El Balís,  passada la qual els vaixells han hissat els seus spinnakers per a remuntar la costa catalana rumb a Roses.

 

A partir del Cap de Tossa el vent afluixa i la flota es va divideix entre els que decideixen cercar el vent mar endins i els que aposten per anar a trobar els terrals nocturns,  amb avantatge a la pràctica per a els primers,  què aconsegueixen vents més estables mentre que els terrals nocturns no acudeixen a la cita.

L'arribada a Roses del gruix de la flota es produeix entre les 12:00 i les 14:00 h. del dissabte dia 7, amb en  Patrick Thery i els tripulants del seu ASTAKAY II  classificats  en un meritori  18è lloc de la seva categoria, tot i tractar-se de la seva primera participació en aquesta regata. SISET  amb en Joaquim Torres al timó, es classifica en un 10è lloc de la seva classe i  36è de la classificació general, en aquesta seva segona participació en la Ruta de la Tramuntana.

Comenta el sotspresident segon del club i responsable de l'àrea de vela:

 

 "I encara més important ...   la tripulació de l' ASTAKAY va gaudir de veritat de la seva primera participació  a aquesta regata,   i el  SISET no va fer més que millorar la excel·lent experiència viscuda ja l'any anterior.  

Ben segur que l'any 2008  la participació de vaixells del nostre club no farà més que augmentar !"

 

A continuació algunes imatges corresponents a l'activitat (prement sobre la miniatura les podreu obtenir en format més gran).

 

 

 

 

 

                        

 

 

 

Tornar a novetats i notícies