CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

MARINA LÓPEZ (CLUB NÀUTIC LLANÇÀ)

A L'EUROPEU I AL MUNDIAL

DE LA CLASSE EUROPA

 

 

Des de mitjans de juliol, la regatista del Club Nàutic Llançà, Marina López  ha estat participant en l'Open Week, el Mundial, i l'Europeu juvenil de la classe Europa.

 

A continuació, la crònica que ens ha fet arribar el coordinador de l'escola de vela del club, Marc Peña:

 

Open Week:

 

La setmana del 18 al 22 de Juliol és va disputar en aigües d'Arkösund, Suècia, la Open Week del Mundial de la classe Europa. Aquesta prova consta de 4 dies de regates i està dirigida a tots aquells regatistes que no s'han classificat pel Campionat del Món mitjançant les regates estatals realitzades durant l'any.

 

La regatista del Club Nàutic Llançà, de la classe europa, Marina Lopez hi va prendre part aconseguint una meritòria 39ena posició de la categoria Plata i així classificant-se per participar en el Campionat del Món de la classe Europa de l'ISAF (International Sailing Federation)

 

La meteorologia d'Arkösund va ser difícil però amb condicions similars a les obtingudes a Llançà els últims dies. Els tres primers dies de l'Open el vent va ser el protagonista amb una tramuntana marcada, en canvi, l'últim dia d'Open la manca de vent va impossibilitar la realització de cap prova.

 

L'hora de partida a l'aigua si que va ser molt diferent al que esperaven els regatistes, ja que a les 9 del matí s'hissava delta perquè sortissin a l'aigua i no s'entrava a port fins passat el migdia.

 

Classificació Open Week:

 

http://www.nss.nu/europeclass/docs/results_openweek.html

 

Web World Championship europe class:

 

http://www.nss.nu/europeclass/

 

 Després de la bona actuació durant la Open Week per poder classificar-se, encara quedava molta feina per fer per obtenir una bona posició al Mundial.

 

Del 23 al 31 de Juliol, a les mateixes aigües que l'Open Week, Arkösund, es realitzava el Mundial. Després de passar amidaments i la cerimònia d'obertura quedaven per endavant 6 dies de regates.

 

 Les condicions els tres primers dies no varen ser d'una intensitat molt elevada, per la qual cosa s'havia d'aplicar tota la tècnica i concentració recollida en els dies previs durant l'Open. La Marina va treballar molt i els seu resultat va ser una 60ena posició.

 

Després del "Lay Day", dia de descans al mig del calendari de proves, la Marina va tornar amb força i el fort vent que és va donar en els tres últims dies, d'entre 15 fins a 25 nusos, la va impulsar perquè acabes en una merescuda 59ena posició definitiva.

 

La regatista del Club Nàutic Llançà va extreure'n una valoració positiva i va acabar força contenta del Mundial després d'haver superat amb èxit la Open Week i haver fet bones regates al llarg del Mundial.

En total és van disputar 12 proves de les quals se'n van poder descartar 2.

 

Classificació femenina World Championship:

 

http://www.nss.nu/europeclass/docs/wc_result_female.html

 

Finalment, com a última parada abans de tornar a casa, quedava disputar l'Europeu Juvenil de la Classe Europa a Aarhus, Dinamarca.

 

Per tal de poder practicar a l'aigua i conèixer una mica el camp de regates els dos dies previs a l'inici de l'Europeu, els regatistes de la selecció Espanyola, van estar entrenant en un camp posicionat per l'organització.

 

Després dels dos dies d'entrenaments, oficialitzar inscripcions i passar amidaments començaven les proves puntuables per l'Europeu.

 

Els dos primers dies el vent va ser el protagonista amb una intensitat baixa d'entre 5 i 7 nusos on es van poder realitzar dos proves per dia. El tercer, de similars característiques, no va ser el millor per la Marina, el vent no acompanyava i després d'una protesta complicada se li assignava un DSQ més que injust.

 

Els dos dies restants per fi el vent es va fer present i és van poder realitzar bones proves.

 

Llàstima que a l'inici de la última prova un cop fort entre la regatista llançanenca i una altre competidora causes desperfectes en el casc de l'europa de la Marina obligant-la a abandonar.

 

Finalment va acabar en 72ena posició, una posició molt més inferior a la que li hagués agradat aconseguir però acceptable, després de passar un mes fora de casa competint

 

Classificacions INTERNATIONAL EUROPE CLASS YOUTH EUROPEAN CHAMPIONSHIP:

 

http://www.dsystems.dk/DTilmeld3/userfiles/5649.htm

 

 web Europeu Aarhus:

 

http://www.europeyoutheuropeans2010.dk/

 

Des d'aquí volem felicitar a l'equip espanyol de la classe europa per la seva brillant actuació tant al Mundial com a l'Europeu i als entrenadors de la selecció per la gran tasca feta.

 

També felicitar a la Marina i animar-la perquè segueixi treballant d'aquesta manera i que la temporada vinent puguem comptar amb ella en competicions d'alt nivell internacional com les que ha disputat fins a la data.

 

 

L'equip de regates de vela lleugera del Club Nàutic Llançà

compta amb el suport de

 

 

petrocat.jpg (443201 bytes)

 

 

 

 

Tornar a novetats i notícies