CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

L'EQUIP DE REGATES DEL C.N. LLANÇÀ

PARTICIPA EN EL XX TROFEU VILA DE PALAMÓS

 

 

El cap de setmana del 30 d'octubre a l'1 de novembre del 2010, sota la organització del Club de Vela Palamós, es celebra la regata "XX Trofeu Vila de Palamós".

 

Per a prendre-hi part, s'hi han inscrit regatistes de l'equip d'optimist del Club Nàutic Llançà:

 

CLASSE EUROPA

 

Nil Fontan

Tatiana Hettier

Marina López

Elena Manera

Alex Ruggieri

Roc Vidal

Oriol Vila

 

CLASSE 420

 

Víctor Vázquez (patró)

Guillem Soler (tripulant)

 

Acompanya l'equip de regates desplaçat a Palamós, l'entrenador Marc Peña.

 

 

A continuació la crònica que ens ha fet arribar l'entrenador de l'equip:

 

Aquest cap de setmana llarg s'ha celebrat a Palamós el XXé Trofeu Vila de Palamós. Regata de nivell 2 de 29er, Laser, 420 i Europa dins el circuit català de les diferents classes.

 

En els quals hi han participat els equips de regates d'Europa i 420 del Club Nàutic Llançà.

 

La regata ha comptat amb una àmplia participació en totes les classes, inclós en la classe 29er que tot just es comença a introduir a Catalunya.

 

El primer dia de competició, dissabte 30/10, la meteorologia no va acompanyar del tot. A l'hora de sortir a l'aigua hi havia un vent de component est, d'uns 90º i intensitat variable al voltant de 8 nusos.

 

La primera i única prova del dia va començar cap a les 14.00 h mentre el vent encara era estable. Va ser una prova molt disputada on gaire bé tot l'equip d'europes va aconseguir més o menys bones posicions.

 

Un cop acabada aquesta prova el vent va rolar i es va situar en un 180-190º molt poc estable amb canvis de pressió i baixades d'intensitat.

 

Després d'intentar iniciar dues proves que van haver de ser anulades per falta de vent i roles constants el comité va decidir enviar la flota a terra per tal d'aprofitar millor els 2 dies següents de competició.

 

L'equip de 420, en la seva primera regata oficial, no va tenir tanta sort com la resta i va finalitzar una prova força satisfactoria, però amb un DNC degut a una mala sortida.

 

El diumenge 31/10 el dia es va aixecar amb fortes plujes fins passades les 11 del mati. Cap a les 12.00h s'hissava delta a terra i totes les embarcacions sortien a l'aigua. El fort vent de component sud que es va aixecar va obligar a l'organització a mantenir la flota de 29ers a terra. A banda d'això part de la flota de Laser, Europa i 420 va abandonar pel fort vent. Entre d'ells el 420 del Club Nàutic Llançà ESP-111 i l'europa de Tatiana Hettier, ESP-665.

 

La primera prova disputada va ser força igualada amb el vent estable i un xic de role a dretes amb una bona actuació de l'equip llançanenc. Però durant la segona prova el vent va caure espectacularment deixant una intensitat mínima i uns canvis de direcció massa pronunciats, cosa que va afectar als nostres regatistes.

 

Finalment la última prova del dia es va animar amb una altre pujada d'intensitat i la prova es va desenvolupar correctament.

 

Per conculir el trofeu l'última dia la meteorologia no va ajudar. 

 

L'organtizació va complir amb l'hora de sortir a l'aigua per tal de poder fer més proves però la intensitat del vent no ho va permetre.

 

La brisa present, d'uns 180º i entre 3 i 4 nusos, no donava força pressió com per poder realitzar una prova amb qualitat.

 

Després de 3 hores a l'aigua i de diversos intents es va decidir no realitzar cap prova més.

 

Des del club ens agradaria felicitar al Club Vela Palamós per l'excelent organització i desitjar-los una millor meteorologia per proxims trofeus.

 

Dins els equips de regates destacar l'augment qualitatiu de les posicions d'Elena Manera, la regularitat d'Oriol Vila i animar al 420 de Victor i Guillem a seguir participant en regates d'alt nivell per tal de millorar la seva tècnica. En general felicitar-los a tots per la seves respectives actuacions.

 

Adjunto informació de la regata. (Classificacions, imatges, etc...)

 

http://www.cvpalamos.org/Regatas/vilapalamos/index.html

 

 

 

 

L'equip de regates de vela lleugera del Club Nàutic Llançà

compta amb el suport de

 

 

petrocat.jpg (443201 bytes)

 

 

 

 

 

Tornar a novetats i notícies