CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

L'EQUIP DE REGATES DEL CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

PARTICIPA EN EL CAMPIONAT EUROPEU JUVENIL

DE LA CLASSE EUROPA, A BREST (FRANÇA)

 

 

 

 

Youth European Championship europe class 2013 - Brest

 

Amb inici el 16 de juliol s'ha celebrat a la localitat de Brest, a la Bretanya Francesa, el Youth European Championship 2013 Europe class, el campionat europeu juvenil, SUB-19, de la classe internacional europa.

 

Fins allà s'hi van desplaçar 18 regatistes espanyols que conformaven la selecció juvenil classificada per participar al campionat. Entre ells, tres regatistes de l'equip llançanenc, que van lluitar al llarg de tota la temporada per classificar-se per a prendre part en aquest esdeveniment:

 

Pau Blanch

Marta Pasquin

Oriol Vila

 

Previ al campionat, els regatistes del Club Nàutic Llançà van estar concentrats al Club Nàutic Port d'Aro durant 5 dies conjuntament amb altres regatistes de la selecció, sota les ordres de l'entrenador Paul Depoorter i la ex-regatista olímpica de la classe europa Helen Montilla.

  

Tot i les previsions meteorològiques i les experiències viscudes per altres regatistes a la Rade de Brest, les condicions meteorològiques que es van trobar els regatistes participants a la Bretanya van ser completament diferents a les habituals. Molt lluny de les condicions que es van viure al Camp. Mundial del 2009: Pluja, fred i forts vents de l'oest, el campionat es va desenvolupar sota una calor pròpia de latituds de més al sud, sol i vents del nord que oscil·laven entre els 6 i els 15 nusos.

 

Però com sempre, calia tenir en compte les pujades i baixades de la marea i la forta corrent que es presentava en el camp de regates mentre la marea entrava i sortia del port natural de Brest. 

 

Els llançanencs van desplaçar-se fins la localitat de Brest, conjuntament amb el C.V.Blanes, dos dies abans de començar el campionat per poder provar les condicions de navegació en el camp de regates i poder obtenir un xic més d'informació abans de l'inici de la competició.

 

Sembla que això va afavorir els regatista llançanenc Oriol Vila que el primer dia, després de dues proves, es situar primer regatista de l'estat espanyolde la classificació en la 12ena posició. Els seus companys, menys experimentats en regates internacionals, no van tenir la mateixa sort i van aconseguir situar-se dins el segon terç de la general.

 

La tercera jornada de regates, després que el comitè decidís fer tres proves el mateix dia degut a les condicions de vent que hi havien previstes, Pau Blanch aconseguia remuntar posicions amb vent fluix i gracies a tres bones proves on es va situar entre els 20 primers masculins, ascendia posicions i es situava a mitja taula. Marta Pasquin també va aprofitar l'ocasió i després de marcar un 20 ascendia fins a la 33ena posició.

 

Oriol Vila però, al ser un regatista ràpid amb vents més forts, va situar-se prop de Blanch en 29 ena posició.

 

Finalment, després de realitzar 10 proves pel grup femení i 9 pel grup masculí: Pau Blanch va finalitzar en 33ena posició. Oriol Vila després d'una mala última prova acabava 39é i Marta Pasquin 38ena dins el grup de les femines.

 

En general un resultat força positiu del campionat després d'haver complert la majoria dels objectius i havent millorat molt la navegació.

 

[+] INFO A:

http://club.quomodo.com/srbrest-events/accueil_home

 

A continuació, foto de grup dels regatistes llançanencs, a Brest.

 

foto .jpg (275399 bytes)

 

 

L'equip de regates de vela lleugera del Club Nàutic Llançà

compta amb el suport de

 

 

 

Tornar a novetats i notícies