CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

L'EQUIP DE REGATES DEL CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

AL CAMPIONAT MUNDIAL DE LA CLASSE EUROPA

 

 

 

Oriol Vila (C.N. Llançà) es proclama guanyador de la Open Week del Campionat del Món de la classe internacional Europa

 

 

 

World Championship europe class - Sonderborg (Denmark)

 

El mes d'agost del 2013 es celebra, al petit club de vela de Sonderborg, a Dinamarca, la màxima competició dins la classe europa, el Campionat del Món Absolut.

 

El mundial es durà a terme entre el 3 i el 10 d'Agost, en aquest període es tindran lloc les inscripcions, la cerimònia d'obertura, els amidaments, 5 dies de proves i el lliurament de premis. Però abans de que comenci l'espectacle i es dugui a terme el Campionat Mundial del 2013, els regatistes no classificats al llarg dels campionats estatals celebrats durant la temporada tenen una segona oportunitat per fer-se un lloc entre els millors i poder participar-hi.

 

Entre el 30 de Juliol i el 2 d'Agost s'ha celebrat - al mateix club que el Campionat - la Open Week del Mundial. Una regata classificatòria de 4 dies que a banda de servir per entrenament pels regatistes ja classificats, serveix perquè regatistes de tot el món no classificats durant la temporada i interessats en entrar a competir amb els millors del món pel Mundial, tinguin una segona oportunitat just abans de la competició.

 

Fins a la localitat danesa s'han desplaçat tres regatistes de l'equip de la classe europa del Club Nàutic Llançà:

 

Pau Blanch

Carlos Manera

Oriol Vila

 

Vila i Blanch tot just acabaven de retornar de Brest de participar al Campionat Europeu quan han iniciat el viatge per participar a la Open Week a Dinamarca. Manera que havia estat entrenant durant el primer mes d'estiu a Llançà després d'acabar la temporada, s'ha unit a l'equip en aquesta expedició per prendre part en la que serà la seva primera competició internacional.

 

 

 

Oriol Vila i Pau Blanch classificats pel mundial absolut de la classe europa.

 

Després de 4 dies de dures proves on la climatologia danesa ha fet de les seves per posar a prova la resistència dels regatistes més experimentats, Oriol Vila i Pau Blanch han sortit classificats per poder participar al mundial absolut de la classe europa que també es celebrarà a Sonderborg.

 

Oriol Vila s'ha alçat com a campió dels no classificats al situar-se 1er de la classificació dels que competien per aconseguir una plaça al mundial (i 7é de la general).

 

Pau Blanch una mica més enrere també aconseguia situar-se al grup davanter en 13ena posició dels no classificats, 40 de la general.

 

Carlos Manera, regatista llançanenc que també participava a la open, en la seva primera experiència internacional es situava 86 de la general i 38 dels no classificats, per tant fora del grup davanter que encara tenien l'opció de participar al mundial.

 

La incertesa meteorològica al camp de regates de Sonderborg va ser la protagonista al llarg de tota la Open, demostrant que hi havia un ampli repertori de vents, amb diferents intensitats i diferents condicions.

 

Els dos primers dies va regnar un vent fort d'entre 20 i 25 nusos acompanyat de xàfecs ocasionals i una mar ben plana. Per contra un cop arribat l'agost el vent no va passar de 6-8 nusos i unes condicions més estables, factor que va permetre que Blanch, més ràpid amb vents suaus, atrapés al grup davanter i aconseguís classificar-se.

 

Felicitar els regatistes que porten més d'un mes navegant a diari per aconseguir els seus objectius i poc a poc els seus esforços estant donant els seus fruits.

 

Especial felicitació a Oriol Vila que aconsegueix la seva primera plaça en una open d'un Campionat del Món.

 

A continuació, foto de grup dels regatistes llançanencs, a Dinamarca.

 

equip_regates_cnllanca.jpg (2226030 bytes)

 

 

L'equip de regates de vela lleugera del Club Nàutic Llançà

compta amb el suport de

 

 

 

Tornar a novetats i notícies