CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

SET REGATISTES DEL CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

AL CAMPIONAT D'ESPANYA DE LA CLASSE EUROPA

 

 

 

Entre el 12 i el 16 de setembre del 2013, es celebrarà al Club Nàutic el Masnou el Campionat d'Espanya 2013 de la classe internacional Europa.

 

Aquesta competició inicia la sèrie de proves puntuables estatals, per generar el rànquing del que s'extraurà l' equip de la selecció estatal que participarà al Campionat Mundial i al Juvenil Europeu de la classe.

 

L'equip de regates del Club Nàutic Llançà, després de la setmana de preparació a principis de setembre, a l'Escala, i la primera regata del circuit català de la nova temporada també a aquella localitat empordanesa, es dirigiran a la població del Maresme per disputar el Campionat d'Espanya de la classe i mirar d'aconseguir la millor puntuació possible en la regata més important a nivell estatal.

 

Els membres de l'equip de regates del Club Nàutic Llançà que hi prendran part són:
 

Oriol Vila Pau Blanch

Sergi Rivera

Clara Mediña
Marta Pasquin
Carlos Manera

Yago Pasquin
 

Els acompanya l'entrenador de l'equip, Armand Vila.

 

A continuació es transcriu la crònica del campionat redactada pel coordinador de l'escola de vela i dels equips de regates del club:

 

 

 

ORIOL VILA (C.N. LLANÇÀ) ACONSEGUEIX LA SEGONA POSICIÓ MASCULINA ESTATAL AL CAMPIONAT D'ESPANYA DE LA CLASSE INTERNACIONAL EUROPA.

 

oriol_vila.jpg (146310 bytes)

 

Aquesta setmana s'ha celebrat al Club Nàutic El Masnou el Campionat d'España de la classe Europa 2013. Primera regata del circuit español classificatori per participar al Mundial absolut i a l'Europeu juvenil de la classe.

 

L'equip de regates de la classe europa del Club Nàutic Llançà després d'una concentració d'una setmana a l'Escala per preparar el campionat i d'inaugurar la temporada 2013-2014 de regates es va dirigir amb tota la seva flota al Masnou per tal de preparar el Campionat 

 

Divendres 13 de Setembre amb les medicions ja verificades, es va inaugurar el campionat amb un vent de llevant molt lleuger d'entre 5 i 7 nusos i un mar moguda que complicava les cenyides dels regatistes i els feia treballar més per arribar a la boia de sobrevent amb comoditat. Després de tres proves Oriol Vila es situava 5é de la general i 1er classificat juvenil masculí i començava amb bon peu el campionat. Un xic més avall el seguia el seu company Pau Blanch en 22ena posició de la general i 6é juvenil masc i la resta de l'equip es situaven entre el 30 i el 50 a la calssificació.

 

El segon dia de campionat, dissabte 14, les condicions meteorològiques van canviar totalment, i el Masnou despertava amb un vent de Garbí d'entre 10 i 15knt que facilitaria la feina als regatistes més pesats i complicaria la tasca als més lleugers. Tot i les desfavorables condicions que es van anar desenvolupant al camp de regates, fins a 25 nusos i gran onatge que va fer bolcar fins i tot els regatistes més experimentats a l'última popa, es van poder realitzar tres proves que van afavorir els regatistes llançanencs, habituats a entrenar en temporals de tramuntana.

Gaire bé tota la flota del Club Nàutic Llançà va poder escalar entre 5 i 7 posicions a la classificació i Vila va continuar liderant el grup juvenil en 1era posició.

 

Finalment, i per concluir un campionat amb una meteorologia més que variada, el diumenge la pluja va ser la principal protagonista acompanyada d'un vent entre gregal i llevant d'uns 10-15 nusos que va acabar defallint cap les 15.00h del migdia amb un 5-7 nusos. Una altre vegada l'organització va aconseguir realitzar les tres proves previstes i finalitzar el campionat amb 9 proves competides.

 

Els regatistes llançanencs molt desgastats per l'esforç físic del dia anterior van aconseguir treure forces i mantenir les seves posicions dins la classificació. 

 

Vila, que va aconseguir liderar el grup fins la vuitena prova, va patir un mal role a l'última cenyida que li va costar la primera plaça juvenil española que se li va escapar per 4 punts davant el regatista de Port d'Aro Victor Morató. 

 

Tot i no haver-se proclamat Campió d'España juvenil, el regatista va sortir content de l'aigua per haver lluitat fins el final i haver aconseguit al segona posició juvenil masculina española, 6é de la general i 3er juvenil de la regata.

 

Blanch per darrere va aconseguir situar-se 20é i 6é juvenil masculí. 

 

Una important menció per Carlos Manera que després de participar a la Open Week del Mundial aquest estiu va venir amb les piles carregades i va aconseguir situar-se 34é de la general i 10é juvenil español.

 

La resta de l'equip també va fer una força bona actuació:

Sergi Rivera va assolir la 43ena posició i Yago Pasquin, el rookie de l'equip tancava les classificacions en 66ena posició.

 

Pel que fa a les femines, Clara Mediñà va aconseguir situar-se 37ena de la General, 5ena juvenil femenina. Marta Pasquin un xic enrere 46ena, 7ena juvenil femenina i Tatiana Hettier en el seu retorn a la classe conseguia una meritoria 50ena posició, 11 juvenil femenina.

 

De moment els llançanencs Oriol Vila, Pau Blanch, Clara Mediñà i Marta Pasquin aconsegueixen situar-se dins el grup amb opcions a participar a l'europeu de la classe que es celebrarà a Bèlgica

  

Felicitar-los a tots per aquest bon inici de temporada i pels seus esforços en aquest Campionat d'España.

 

 

 

 

 

L'equip de regates de vela lleugera del Club Nàutic Llançà

compta amb el suport de

 

 

 

w

Tornar a novetats i notícies