CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

L'EQUIP DE REGATES DEL CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

PARTICIPA EN LA COPA D'ESPANYA DE LA

CLASSE INTERNACIONAL EUROPA

 

 

 

Organitzat pel Club Vela Blanes, la primera setmana del mes de gener del 2014. es celebra la Copa d'Espanya de la classe internacional Europa.

 

Per a prendre part en la mateixa s'hi han inscrit els següents regatistes de l'equip de regates del Club Nàutic Llançà:

 

Pau Blanch

Carlos Manera

Servi Rivera

Roc Vidal

Oriol Vila

 

Acompanya als regatistes, l'entrenador del club Armand Vila.

 

A continuació crònica de la regata redactada pels serveis tècnics de l'escola de vela del club:

 

Copa España 2014 classe Europa - C.V.Blanes

 

Aquest 2014, l'equip de regates de la classe europa del Club Nàutic Llançà reprèn la temporada de regates molt aviat, participant a la Copa España 2014 que es celebra a Blanes entre el 2 i el 5 de Gener.

 

La Copa, regata puntuable pel rànquing estatal, es celebra coincidint amb la mítica regata nadalenca internacional, l'International Gran Prix Vela Blanes, regata per les classes 420, 29er i europa, que compte amb gran assistència internacional.

 

L'equip llançanenc d'europes s'ha desplaçat fins a l'ultima localitat del Gironès, per participar a la competició i així poder continuar puntuant dins el rànquing per mirar d'aconseguir una plaça a la selecció juvenil espanyola.

 

Equip classe europa:

 

Oriol Vila             ESP-612

Pau Blanch         ESP-662

Carlos Manera    ESP-90

Sergi Rivera        ESP-441

Roc Vidal            ESP-754

 
El campionat va començar el dijous 2 de Gener abans de les 9 del matí. Les classes 420 i 29er es van fer a la mar per començar l'IGPVB'14, la classe europa però, estrenava el dia amb jornada de medicions. El regatistes llançanencs van passar satisfactòriament les medicions, van confirmar les inscripcions i llavors van sortir a entrenar una estona per aclimatar-se a les condicions i preparar les seves embarcacions per l'endemà.

 

Divendres 3 de Gener, data d'inici de la Copa España, tot i la previsió habitual de vent a primera hora del matí, els regatistes van sortit de port a les 8.30h del matí segons l'horari previst i van haver de tornar abans de migdia sense haver pogut realitzar cap prova i a l'espera de més vent.

Finalment, després d'una hora esperant a terra, la intensitat va començar a pujar i es van poder realitzar tres proves amb un vent de sud-est amb una intensitat variable d' entre 6 i 10 nusos.

 

Dissabte 4, amb un parte meteorològic molt més esperançador, els regatistes van arribar al club a les 8.00h equipats ja per navegar i van preparar les seves embarcacions.

A partir de les 12.00h el vent va començar a pujar i cap a dos quarts d'una es donava el senyal d'atenció de la primera prova. La intensitat va complir amb les prediccions i el vent de sud-oest, després de dos repicons fins a establir-se d'una direcció d'un 210, va anar pujant fins arribar als 22knt.

Es van realitzar tres proves, les dos primeres amb una intensitat moderada i l'última prova del dia i la que sentenciaria el campionat, amb un vent fort i unes condicions de mar difícils que van posar a prova la perícia dels regatistes.

 

L'últim dia del campionat, tot i les ganes dels regatistes per sortir a l'aigua, el vent a la costa de Blanes no va superar els 4 nusos i els roles de vent de fins a 50° es van succeir al llarg de tot el matí.

Finalment després d'esperar fins gaire bé les dues del mig dia, la organització i el comitè de regates van decidir donar el campionat per conclòs i procedir a l'entrega de trofeus.

 

Els regatistes llançanencs van aconseguir en la seva majoria els objectius i van treballar al llarg de tota la regata per situar-se el millor possible dins el rànquing, abans de la propera Copa que es disputarà a Blanes.

 

Oriol Vila, ESP-612, va aconseguir situar-se primer regatista juvenil espanyol a 10 punts del segon i posicionar-se entre els favorits a optar pel títol de campió juvenil de la Copa.

 

Pau Blanch va assolir la 17ena posició, 3er regatista juvenil, fent un molt bon paper durant tota la regata.

 

La resta de companys, un xic més enrere, van tenir molt bones regates tot i que els hi van faltar tres proves l'últim dia per acabar de millorar resultats.

El novell Carlos Manera, es va situar 27è seguint amb la seva bona progressió dins la classe europa.

Sergi Rivera i Roc Vidal, amb menys entrenaments abans del campionat, es posicionaven 30è i 36è respectivament.

 

Els regatistes llançanencs van sortir contents i cansats després d'una regata molt competitiva on hi va haver tot tipus de condicions amb regatistes de primer nivell mundial disputant per alçar-se al podi.

Després d'haver participat l'equip llançanenc, ininterrompudament, en les 5 últimes edicions, la IGPVB ha estat un dels més complicats, sense la presència del seu habitual terral i per sort amb una de les edicions més caloroses.

 

+ info a:

https://sites.google.com/site/igpvblanes/2014

 

Classificacions:

https://sites.google.com/site/igpvblanes/2014/arxius-2014/OVERALL%20EUROPE%5Bfinal%5D.pdf?attredirects=0&d=1

 

 

 

L'equip de regates de vela lleugera del Club Nàutic Llançà

compta amb el suport de

 

 

 

 

Tornar a novetats i notícies