CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

L'EQUIP DE REGATES DEL CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

PARTICIPA EN LA COPA D'ESPANYA DE LA

CLASSE INTERNACIONAL EUROPA

 

 

 

Organitzat pel Real Club Náutico Torrevieja, durant la Setmana Santa del 2014 (del 11 al 14 de març), es celebra la Copa d'Espanya de la classe internacional Europa.

 

Per a prendre part en la mateixa s'han desplaçat a Torrevieja els següents regatistes de l'equip de regates del Club Nàutic Llançà:

 

Pau Blanch

Carlos Manera

Sergi Rivera

Oriol Vila

 

foto 2.JPG (189165 bytes)

 

Acompanya als regatistes, l'entrenador del club Armand Vila.

 

A continuació cròniques de la regata redactades pels serveis tècnics de l'escola de vela del club:

 

17/04/2014

Aquest cap de setmana s'ha disputat a la localitat Alacantina de Torrevieja, la segona edició de la Copa Espanya de la classe Europa, regata organitzada pel Real Club Nàutico de Torrevieja i última regata puntuable dins el rànquing estatal per extreure el llistat dels regatistes que lluiran les samarretes de la selecció espanyola al Campionat Mundial de la classe a la Rochelle, i al Campionat Juvenil Europeu a Nieuwpoort, Bèlgica.

 

Els regatistes llançanencs que es van desplaçar fins a Torrevieja representant el club, van ser:

Pau Blanch                

Oriol Vila                    

Sergi Rivera               

Carlos Manera                     

 

Els acompanyà, Armand Vila, entrenador de l'equip.

 

Dimecres 9 d'Abril els regatistes van sortir des de Llançà direcció Alacant per poder descarregar les embarcacions un dia abans i poder passar medicions a primera hora del dijous.

 

Dijous 10, un cop confirmat el registre de participants els regatistes llançanencs conjuntament amb regatistes d'altres clubs van posar a punt les seves embarcacions per la Copa i van sortir a fer un entrenament plegats, en condicions molt similars a les que es disputaria la Copa, amb un vent de sud d'entre 8-10 nusos.

 

 

Divendres a les 10 del matí, els regatistes començaven a desenfundar els seus europes i preparar-se per el primer dia de regates. 

 

Ja mentalitzats i concentrats per la que seria una de les Copes més complicades i competides fins el dia d'avui. Amb una previsió meteorològica de molt poc vent fins ben entrat el migdia que es va complir al 100%.

 

Prop de la 13.00 h hissaven delta al màstil de senyals i cap a les dues del migdia es començaven a realitzar proves amb un vent suau d'entre 4 i 5 nusos amb roles de 20 a 40 graus que van complicar molt l'avenç de les regates.

 

Els regatistes llançanencs, habituats a la climatologia empordanesa, van patir molt els canvis de pressió i de direcció a l'igual que la resta de la flota i es situaven a mitja taula de la classificació amb posicions aconseguides molt variades, en condicions molt dures tant tècnica, com psicològicament.

 

Pau Blanch va aconseguir una 4arta i una 13ena posició que el van permetre situar-se a la part davantera de la classificació.

  

Dissabte, tot i la intenció del comitè de començar a realitzar proves abans del previst, el cel ennuvolat que regnava a la baia i el poc vent present va fer esperar la organització i els regatistes a terra.

 

Prop de les 12.00h, amb un xic més de pressió que inicialment, els regatistes sortien de port per començar el segon dia de proves.

 

Tot i les condicions canviants i el poc vent es van poder disputar fins a 3 proves, que es van desenvolupar amb lentitud i amb una tensió màxima per part dels regatistes que estaven pendents de cada rolada i cada canvi de pressió per mirar d'esgarrapar alguna posició.

 

Carlos Manera, el novell de l'equip, va començar el dia amb bon peu aconseguint una 13ena posició en la primera prova i Oriol Vila, va trencar la seva mala ratxa amb una 8ena posició dins el grup capdavanter per concloure la jornada.

 

Diumenge, últim dia de campionat i aguantant els ànims per mirar d'aconseguir una bona classificació per entrar dins els escollits per representar la selecció als Campionats, després de dos dies molt durs de navegació, els regatistes van fer-se a la mar prop de les 11 del matí.

 

Les condicions meteorològiques no distaven massa de les presents els dies anteriors, un vent de 4 nusos de garbí amb constants canvis de pressió presagiava una altra jornada tensa de regates.

 

Tot i la complicada situació es van poder realitzar fins a tres proves que donaven per vàlid el campionat i donaven més opcions als regatistes.  

 

Finalment a dues de les tres proves competides es va haver d'escurçar el recorregut per poder validar la prova.

 

Oriol Vila que havia arribat a Torrevieja encapçalant la Copa Juvenil en primera posició, no va poder lluitar pel títol degut a les difícils condicions i va veure's relegat a la 5ena posició juvenil de la regata, segon juvenil del rànquing estatal.

 

Pau Blanch, amb millor sort que Vila, es quedava a prop del podi juvenil situant-se 4art de la seva categoria dins la regata i 6é dins el rànquing estatal, per tant aconseguia mantenir la seva plaça com a regatista juvenil seleccionat per participar al Campionat Europeu.

 

Sergi Rivera, tot i l'esforç demostrat al llarg d'aquestes dues copes es situava 8é juvenil, 26é dins la general de la regata, aconseguint situar-se a mitja flota amb molt bones proves disputades. 

 

Manera, just una posició per sota de Rivera, es situava 9é juvenil de la general i ha quedat a tant sols 1 posició, 31 punts, de classificar-se per l'Europeu Juvenil, just per darrere de Domenech del RCR Alicante.

 

Tot i això, Carlos Manera aconseguia la primera posició Rookie (SUB16) de la regata! Felicitats Carlos!

 

foto 1.JPG (180712 bytes)

 

 Finalment, Oriol Vila, Pau Blanch i la fèmina, Clara Mediña, s'han seleccionat per poder representar l'estat al Campionat Juvenil de la classe europa que es disputarà a Nieuwpoor, Bèlgica, entre l'1 i el 7 d'Agost.

 

Oriol Vila 6é masculí absolut, ha quedat just a 1 posició, 9 punts, dels 5 regatistes seleccionats per poder disputar el Mundial Absolut a la Rochelle. Tot i que després de la seva bona trajectòria aquest any, no descartem que participi a la OpenWeek per mirar de classificar-se per poder competir amb els millors del món de la classe. Després que l'any passat aconseguís la primera plaça juvenil dins la OpenWeek.

 

Des del club volem felicitar a Pau, Oriol, Sergi i Carlos, que han participat a la Copa España, pel seu esforç i perseverança demostrats al llarg de tota aquesta temporada i els hi desitgem millor sort pel Campionat de Catalunya que es disputarà en els propers dies. Felicitats Campions!

 

+ info i classificacions de la copa a:

http://rcntorrevieja.sailti.com/es/default/races/race/text/copa-espana-clase-europa

 

ranking:

http://www.aecie.org/adjunts/rankings/rank-53.pdf

 

Equip Español:

http://www.aecie.org/noticias/descripcio.php?id=114

 

 

 

 

11/04/2014

Avui comença en aigües Alacantines, la última prova puntuable estatal per poder classificar-se per participar al Campionat del Món i al Campionat Europeu Juvenil de la classe Europa, la segona prova de la Copa España 2014 de la classe Europa, regata que s'allargarà fins diumenge 13 d'Abril dia en que els guanyadors pujaran al podi.

 

Campionat que es divideix en dues edicions repartides al llarg de la primera meitat del 2014, que fa mitjana amb el Campionat d'España celebrat a finals del 2013, i de la qual s'extraurà el rànquing amb els 10 regatistes masculins i femenins classificats per participar al Mundial absolut que es celebrarà a la Rochelle, França, i el 16 regatistes juvenils masculins i femenins escollits per representar l'estat al Campionat Europeu Juvenil que es disputarà a Nieuwpoort, Belgica.

 

Enguany, i després de la bona actuació a la primera edició de la Copa celebrada al Gener a Blanes, Oriol Vila parteix com a favorit a enduur-se el trofeu com a primer classificat juvenil de la Copa España, ja que actualment lidera el ranking juvenil de la Copa.

 

Pau Blanch el segueix de prop en 17ena posició de la general, 6é juvenil, gaire bé matemàticament classificat que lluitarà per mantenir la seva plaça per l'Europeu.

 

Carlos Manera, el novell de l'equip, un xic més endarrere, segueix dins la competició en 27é lloc a la classificació general, 10é juvenil. Degut a les dates de la regata i l'alt nombre d'absències a la segona edició de la Copa, Carlos treballarà fort per mirar d'esgarrapar els punts necessaris per poder situar-se dins els 8 regatistes masculins juvenils seleccionats per representar l'estat al Campionat Europeu Juvenil.

 

Finalment, Sergi Rivera, un xic tocat després dels vents canviants de Blanes, es situa prop de Manera en 29ena posició de la general, 11é juvenil. En el seu últim any com a regatista juvenil, Rivera navegarà amb el mateix objectiu que Carlos i mirarà de situar-se dins els 8 regatistes amb opcions a participar a l'Europeu.

 

Als quatre regatistes llançanencs els acompanya l'entrenador de l'equip de regates del club, Armand Vila.

 

Molta sort a tots i que tingueu bons vents al llarg d'aquests tres dies de regata!!

 

 +info a:

http://rcntorrevieja.sailti.com/es/default/races/race/text/copa-espana-clase-europa

 

 

 

 

 

L'equip de regates de vela lleugera del Club Nàutic Llançà

compta amb el suport de

 

 

 

 

Tornar a novetats i notícies