CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

Benvinguda

La nostra història

Organització i contacte

Seccions i activitats

Biblioteca

Altra informació

 

POLÍTICA AMBIENTAL

El club i el mediambient

 

PORT DE LLANÇÀ

Situació i accessos

Serveis i instal·lacions

 

EL NOSTRE ENTORN

Llançà (el municipi)

Alt Empordà (la comarca)

Cap de Creus (terra i mar)

Costa Brava (la nostra costa)

 

ENLLAÇOS

Meteo                     Altres

  

Tornar a l'inici

 

 

L'EQUIP DE REGATES DEL CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

PARTICIPA EN LA REGATA

"MEDITERRANEAN SAILING MEETING"

 

 

Organitzat pel Club Nàutic El Balís, el cap de setmana del 17 i 18 de maig del 2014, es celebra la regata "Mediterranean Sailing Meeting"

 

Per a prendre part en la mateixa s'hi han inscrit els següents regatistes de l'equip de regates del Club Nàutic Llançà:

 

EUROPA

Pau Blanch

Carlos Manera

Sergi Rivera

Oriol Vila

 

Acompanya als regatistes, l'entrenador del club Armand Vila.

 

A continuació crònica de la regata realitzada pels serveis tècnics del Club Nàutic Llançà:

 

 

Aquest cap de setmana17 i 18 de Maig, s'ha celebrat al Club Nàutic el Balís, la Mediterranean Sailing Meeting, regata que ha aconseguit reunir un total de 350 embarcacions i fins a 500 regatistes en un sol cap de setmana, repartits en classes com J80, els tres grups d'optimist, Laser amb totes les seves variants, Windsurf, Catamarà, Creuers, Europa i una llarga llista de classes molt significatives dins el territori català.

 

Els regatistes de la classe europa del Club Nàutic Llançà hi van prendre part, seguint amb el calendari de regates de la FCV, amb moltes baixes dins l'equip degut a les dates de celebració de la regata i a la proximitat dels exàmens del calendari escolar.

 

Dissabte el dia es presentava molt complicat, amb una previsió de poc vent de sud que no pujaria fins ben entrat el migdia.

Els regatistes llançanencs es van presentar aviat al port per posar a punt les seves embarcacions, que havien descarregat prèviament el divendres, i poder estar totalment preparats abans de les 11.00h, hora prevista per donar el senyal d'atenció de la primera prova. Tot i això, el parte meteorològic es compila al peu de la lletra i la organització es veia obligada a aixecar aplaçament a terra 1h a esperar que les condicions milloressin a la baia de Sant Andreu de Llavaneres.

 

Finalment, prop de les 12.30 s'hissava delta al pal de senyals i els regatistes es feien a la mar disposats a competir.

Les condicions pero, no eren les més adequades per poder realitzar regates igualitaries, degut a la inestabilitat del vent, cambiant constantment de direcció, i la poca intensitat del mateix, i fins gaire bé les 15.00 del migdia no es podia inaugurar oficialment la primera prova.

El dissabte va transcorrer amb un vent de Sud d'entre 6 i 8 nusos que va permetre realitzar dos proves a la classe europa, gaire bé al final de la jornada.

 

Els regatistes llançanencs aconseguien un bon paper situant-se al capdavant de la regata. Oriol Vila aconseguia situar-se 2on en la primera prova, Pau Blanch per darrere aconseguia dos 6ens consecutius, Sergi Rivera, malgrat un OCS a la última prova, que es descartaria posteriorment, aconseguia situar-se 9é i Carlos Manera, el rookie, es marcava un 9é a la última prova del dia.

 

Diumenge el dia es presentava amb unes condicions molt més esperançadores.

Tot i que bulletins meteorològics preveien unes condicions similars a les del dissabte, el diumenge s'aixecava amb un llevant d'entre 15 i 18 nusos i un cel tapat que faria treballar de valent als regatistes.

Segons l'horari establert, a les 11.00 en punt els regatistes sortien de port amb la intenció de fer fins a 4 proves per poder recuperar el temps perdut el dissabte. Tot i això, les dures condicions i el fort onatge nomès va permetre que es realitzessin 3 proves molt disputades en la que els regatistes Llançanencs, habituats a forts vents, en sortien afavorits.

 

Oriol Vila aconseguia alçar-se en la primera plaça del podi encapçalant la classificació, havent aconseguit 3 primers en les 3 proves disputades el diumenge i imposant-se amb força per davant d'Alejando Pareja, del RCN Torrevieja. Pau Blanch estrenant vela aconseguia un 5é, un 4art i un 3er en l'últim dia de competició, demostrant una clara millora respecte els seus adversaris, regata a regata.

Sergi Rivera, millorant dia a dia els seus resultats aconseguia un campionat molt regular, tancant la jornada amb dos setenes posicions i un vuité.

Finalment, el rookie de l'equip, acabava amb 12ena posició la regata amb un diumenge molt dur, havent d'abandonar en la última prova per problemes amb l'europa.

 

Felicitat a tots quatre regatistes per aquest excel·lent cap de setmana i animar-los per la última prova del calendari que tindrà lloc al Masnou el proper mes de Juny, abans de la celebració dels Europeus i Mundials.

 

 

La secretaria catalana de la classe europa va aprofitar la MedSailing on es donaven trobada la majoria de regatistes de la classe per entregar les medalles i trofeus als vigents Campions de Catalunya disputats el passat cap de setmana a Cambrils.

Oriol Vilà s'alçava al podi com a tercer classificat masculí absolut i se li escapava pels péls el Campió Català Juvenil. Carlos Manera aconseguia coronar-se Campió de Catalunya SUB-16/Rookie.

 

+ info:

http://cnelbalis.sailti.com/es/default/races/race/text/medsailing-meeting

 

+ classifacions:

http://cnelbalis.sailti.com/es/default/races/race-resultsall/text/medsailing-meeting

 

 

 

 

L'equip de regates de vela lleugera del Club Nàutic Llançà

compta amb el suport de

 

 

Tornar a novetats i notícies