PA

 

PROJECTE    " M I N I "

 

GERARD MARIN - CLUB NÀUTIC LLANÇÀ

 

 

 

30/07/2006 a 27/08/2006

 

REGATA "SABLES D'OLONNE - AÇORES - SABLES D'OLONNE"

 

 

L'any 2006 és el primer que es celebra aquesta regata del circuit Mini, entre els dies 30 de juliol i 27 d'agost.

 

Aquesta prova servirà per a complementar els anys parells les regates Mini de gran recorregut, recordem que els anys senars es celebra, des de l'any 1977, la regata MINI TRANSAT.

 

Consta de dues etapes de 1.260 milles cadascuna, i serà la prova de foc per a tots aquells navegants solitaris que vulguin preparar-se per la MINI TRANSAT de l'any vinent.

 

En Gerard, mitjançant la seva participació en les regates MINI SOLO i MINI MAX, i amb la realització de la navegada controlada de 1.000 milles, ha complert els requisits necessaris per a prendre part en la primera regata "SABLES D'OLONNE - AÇORES".

 

El dia de la Verge del Carme - 16/07/2006 - en Gerard té previst recollir el vaixell a Port Camargue, a on es troba des de la darrera regata, i dur-lo per carretera fins a la Ville des Sables d'Olonne, a on restarà preparant la regata, que té prevista la sortida el dia 30 de juliol.

 

L'organització estima el temps de cada prova en uns 10 dies, així doncs, si les previsions es compleixen l'arribada a Açores tindrà lloc al voltant del dia 9 d'agost.

 

La sortida d’Açores cap a la Ville des Sables d'Olonne està programada per al dia 14 d'agost, i la cloenda de la regata el dia 27 del mateix mes.

 

ANIREM ACTUALITZANT AQUEST APARTAT A MIDA QUE ENS ARRIBIN NOTÍCIES I IMATGES

 

De moment, podeu trobar més informació sobre aquesta regata a les webs:

 

 www.classemini.com

 

http://www.lessables-lesacores.com

 

http://www.sportsnautiquessablais.com

 

 

 

 

 

Els comentaris que ens fa arribar en Gerard, els trobareu a continuació:

 

Hola des de Llançà,

 

A punt de fer la presentació pública del "PROJECTE MINI - GERARD MARIN - CLUB NÀUTIC LLANÇÀ", emparat pel president, altres membres de l'equip directiu, i la gerència del club que m'acull com esportista, per una banda, i com a membre de la seva estructura professional d'escola de vela i equip de regates, per l'altra.

M'estic preparant per al gran repte d'aquest any 2006, demà passat diumenge 16 de juliol marxaré cap a la Ville des Sables d'Olonne, a França, per a preparar la regata oceànica Sables d'Olonne - Açores, dues etapes de més de 1.200 milles cadascuna.


A partir del dia 24, estaré a disposició del comitè de regates per passar les amidaments corresponents. Per el dia 30 de juliol prendré la sortida.

 

Espero poder tornar a terres empordaneses cap a final d'agost, en acabar aquesta experiència, fins aleshores.

 

Ah!!!, de totes formes tant punt estigui al meu abast, aniré enviant informació i imatges a en Carles Ferràndez, per a que pugui anar actualitzant la web.


Gerard

 

14/07/2006
 

 

En Gerard ens ha fet arribar unes fotografies de la seva arribada a la Ville des Sables d'Olonne, i uns comentaris dels preparatius d'aquesta regata.

 

 

P6180182.JPG (64016 bytes)          P6220200.JPG (77776 bytes)          PICT0090.JPG (78347 bytes)

 

 

Desprès de un viatge mes llarg del previst, arribo a Les Sables d’Olonne. Al llarg de la setmana passada he estat aparellant el mini i deixant-ho tot apunt. Durant els pròxims dies tenim tota una sèrie de controls de seguretat, sellat de material i actes de la regata.

 

No se quin clima teniu vosaltres però aquí fa una calor que espanta…

 

Gerard

 

Sables d'Olonne, 24 de juny del 2006

 

 

 

 

 

4 D'AGOST DEL 2006

 

Navegant per les pàgines web que recullen les proves de la regata ( www.classemini.com i www.lessables-lesacores.com ), hem pogut conèixer l'agradable notícia que en Gerard Marin, avui es troba en la vuitena posició dels 30 vaixells de la categoria Sèrie de la flota que encara es troba en regata. En relació als 63 vaixells de la classificació general que encara continuen en regata, en Gerard, amb el vaixell "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà", es troba en vint-i-cinquè lloc.

 

Prement  la miniatura que figura a continuació podreu accedir a la classificació publicada avui pels organitzadors.

 

20060804_www.lessables-lesacores.com_02_classificacio_gerard_8e_Página_1.jpg (203912 bytes)

 

 

 

 

 

5 D'AGOST DEL 2006

 

Consultant un dia més les pàgines web que recullen les proves de la regata - www.classemini.com i www.lessables-lesacores.com - hem pogut constatat la remuntada d'en Gerard Marin dins la classificació de la regata "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne" si ahir es trobava en vuitena posició dels 30 vaixells de la categoria Sèrie de la flota que encara es troba en regata, avui es troba en el sisè lloc. En relació als 63 vaixells de la classificació general que encara continuen en regata, en Gerard, amb el vaixell "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà", es troba en divuitè lloc, havent remuntat set llocs, avançant així a cinc vaixells de la categoria Prototip.

 

Prement  les miniatures que figuren a continuació podreu accedir a les classificacions publicades avui pels organitzadors.

 

20060805_www.lessables-lesacores.com_class_general_Página_1.jpg (196970 bytes)          20060805_www.lessables-lesacores.com_class_cat_serie_Página_1.jpg (194886 bytes)

 

 

L’esforç i l’habilitat d'en Gerard, ha fet que la pàgina web dels organitzadors de la regata destaqui el seu nom entre els capdavanters de la setantena de regatistes que han pres part en aquesta regata oceànica. L'hipervincle que figura a continuació és reproducció de la pàgina web www.lessables-lesacores.com

 

20060804_www.lessables-lesacores.com_04_Página_1.jpg (267247 bytes)

 

 

 

A la mateixa web, hi ha una foto d'en Gerard Marin a bord del seu vaixell.

 

20060805_www.lessables-lesacores.com_foto_escarescala_cnllanca_Página_1.jpg (139388 bytes)

 

En l'apartat "retalls de premsa" hi figura més informació sobre la regata i la participació d'en Gerard amb el seu vaixell "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà".

 

 

 

 

 

 

 6 D'AGOST DEL 2006

 

Les  web que segueixen els esdeveniments de la regata - www.classemini.com i www.lessables-lesacores.com - recullen la nova  remuntada d'en Gerard Marin dins les classificacions de la regata "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne" si abans d'ahir es trobava en vuitena posició i ahir en sisena de la categoria Sèrie, avui es troba en el cinquè lloc. En relació a la classificació general, en Gerard, amb el vaixell "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà", es troba en setzè lloc dels seixanta-nou vaixells que varen prendre la sortida.

 

Prement  les miniatures que figuren a continuació podreu accedir a les classificacions publicades avui pels organitzadors.

 

20060806_www.lessables-lesacores.com_01_class_serie_Página_1.jpg (204000 bytes)          20060806_www.lessables-lesacores.com_01_class_general_Página_1.jpg (189372 bytes)

         

En l'apartat "retalls de premsa" hi figura més informació sobre la regata i la participació d'en Gerard amb el seu vaixell "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà".

 

 

 

 

 

 8 D'AGOST DEL 2006

 

MERITÒRIA CLASSIFICACIÓ D'EN GERARD MARIN

EN LA PRIMERA ETAPA DE LA REGATA

SABLES D'OLONNE - AÇORES - SABLES D'OLONNE

 

 

Ahir 07/08/2006, cap a les onze del vespre, i després que els organitzadors de la regata li lliuressin el telèfon mòbil, ens varem poder posar en contacte amb en Gerard Marin, qui  havia arribat - amb els seu vaixell "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà" - al final de la primera etapa de la regata oceànica "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne", a la localitat d'Horta, a l’arxipèlag de les Açores.

 

L'esportista figuerenc del Club Nàutic Llançà, havia arribat a port aquella tarda del dia 7 d'agost, a les 16:05:36 hores, després de 8 dies, 4 hores, 55 minuts i 36 segons d'haver pres la sortida a Les Sables d'Olonne (França), classificat en un meritori quart lloc de la categoria sèrie i tot just 1 hora i 20 minuts darrera el primer classificat de la categoria.

 

Pel que fa al lloc assolit dins la classificació general, destacar el tretze lloc, d'entre la setantena de vaixells que varen prendre la sortida de la regata.

 

Impressionant també la remuntada que en Gerard ha fet en aquesta primera etapa de la regata:  Pel que fa a la classificació general, a poc de començar es trobava en 52a posició, passant per Finisterre en 43a posició, per acabar en 13è lloc. Dins la seva categoria, en els mateixos llocs es trobava en 26è lloc , en 16è, finalitzant en 4rt.

 

El matí del 8 d'agost, més descansat i a punt de anar a fer la bugada, en Gerard ens ha fet arribar un correu electrònic i unes quantes fotos, el correu electrònic el reproduïm a continuació, i les fotos les trobareu tot seguit.

 

La segona etapa, s’iniciarà el dia 14 d'agost.

 

BRAVO GERARD, el Club Nàutic Llançà, la directiva, la mainada de l'escola de vela i els integrants de l'equip de regates, i els teus companys del l'equip professional, seguim ben de prop la teva participació en aquesta part del projecte MINI, i et felicitem per la fita aconseguida.

 

 

Hola des dels Açores!!!

Ahir dilluns a les 18 hores, vaig arribar, desprès de 8 dies de navegació intensa.


Durant els primers dies, els mes complicats. Teníem unes condicions molt dures, pluja cada dia, onades d’uns 3 metres i vents de 25 knots del SW.


Van ser 3 dies amb un estat anímic força baix.


Un cop passat Finesterre,les coses comencen a canviar. Entra un vent del N.


El barco comença a caminar, el rumb es molt mes còmode, i de tant en tant surt el sol. A partir d’aquí el vent comença a intensificar-se fins a als 25-30 knots. Anava a una mitja de 14 knots de llarg, durant dos dies.


Les nits eren força dures, tot estava mullat, tenia que posar-me el TPS (neoprè de supervivència) per poder fer les guàrdies de nit i poder dormir.

 

A falta de 400 milles el vent amaina una mica fins als 20 knots, i comença a ser una situació més còmoda. El pilot comença a mantenir el rumb sense problemes i em permet descansar millor.


Durant tota la prova, desconeixia la meva posició, de tant en tant sentia les posicions d’altres regatistes que la deien per radio. Però estava bastant desconnectat.


El millor, arriba a Horta!!!

Gerard

 

Horta (Açores), 8 d'agost del 2006

 

 

 

LES FOTOS DE LA PRIMERA ETAPA QUE ENS HA FET ARRIBAR EN GERARD
 

P6290220.JPG (1308595 bytes)          P6290222.JPG (1347317 bytes)

 

P7030237.JPG (1538705 bytes)          P7070251.JPG (1387981 bytes)

 

 

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 08/08/2006
 

20060807_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (256583 bytes)          20060808_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (260349 bytes)

 

20060808_www.lessables-lesacores.com_03_class_serie_Página_1.jpg (202442 bytes)          20060808_www.lessables-lesacores.com_02_class_general_Página_1.jpg (207181 bytes)

 

20060808_emporda.jpg (1470959 bytes)          20060808_hora_nova.jpg (1651689 bytes)

 

En la nota de premsa publicada el dia 08/08/2006 en la pàgina 46 del Setmanari Hora Nova, aquesta publicació es refereix a Gerard Marin com a esportista del Club Nàutic L'Escala, volem donar fe d'aquesta errada, i per això inserim a continuació una còpia de la llicència de la Federació Catalana de Vela que indica que en Gerard Marin i Julià és esportista vinculat al Club Nàutic Llançà.

 

20060718_llicencia_fcv_gerard_marin_esportista_cnllanca.jpg (83285 bytes)

 

 

 

Des de la pàgina web de la organització www.lessables-lesacores.com i/o premen sobre el logotip que reproduïm a continuació podreu accedir a l’evolució de la flota i de cada participant sobre una carta nàutica de la zona, es força curiós.

 

 

Des d’aquí volem felicitar als organitzadors de la regata per la facilitat amb que es pot accedir a la informació de la mateixa.

 

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 09/08/2006
 

20060809_diari_de_girona.jpg (42048 bytes)

 

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 11/08/2006
 

20060811_hora_nova.jpg (122025 bytes)

 

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 15/08/2006
 

20060815_emporda.jpg (105421 bytes)          20060815_hora_nova.jpg (114570 bytes)

 

 

 

 

 

 

 16 D'AGOST DEL 2006

 

Després que la organització retardés la sortida, el dia 16 d'agost la flota participant en la regata Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne, ha pres la sortida des del port d'Horta, a l’arxipèlag de les Açores.

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 16/08/2006
 

20060816_el_9.jpg (122341 bytes)          20060816_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (273440 bytes)

 

 

 

 

 

 

 17 D'AGOST DEL 2006

 

Consultada la pàgina de l'organització, la posició d'en Gerard Marin a bord del "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà" era la següent:

 

o        25è de la categoria sèrie

o        54è de la classificació general

 

A continuació transcripció de la classificació del 17/08/2006 a les 07:00 h., publicada a la web de l'organització www.lessables-lesacores.com

 

20060817_07.00_54_25.jpg (215748 bytes)

 

 

 

 

 

 

 18 D'AGOST DEL 2006

 

Consultada la pàgina de l'organització, la posició d'en Gerard Marin a bord del "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà" continuava sent la mateixa d'ahir:

 

o        25è de la categoria sèrie

o        54è de la classificació general

 

A continuació transcripció de la classificació del 18/08/2006 a les 06:30 h., publicada a la web de l'organització www.lessables-lesacores.com

 

També es transcriuen dos retalls publicats en la web de l'organització que fan referència a l’opció adoptada per en Gerard Marin, de prendre rumb cap el Nord, en contra del que ha fet la majoria de la flota, és a dir, virar cap a l’est.

 

 20060818_06.30_54_25.jpg (263153 bytes)

 

 

20060817_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (288418 bytes)          20060818_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (268512 bytes)

 

A les 13:30 hores, l'organització ha actualitzat la posició de la flota, a aquella hora, en Gerard Marin es trobava en les següents posicions:

 

o        25è de la categoria sèrie

o        55è de la classificació general

 

Destaca el fet que el vaixell d'en Gerard és el que es troba més al nord de la flota.

 

20060818_13.30_55_25.jpg (221202 bytes)

 

El comportament de l'ull de l’anticicló durant els pròxims dies, que segons les previsions s’apropa a la flota que participa en la regata, decidirà si l’opció de navegació triada per en Gerard, desmarcant-se del gruix de la flota per una latitud més nord, té opcions per a fer una gran remuntada dins la classificació. Des del Club Nàutic Llançà esperem que si.

 

La ruta presa per en Gerard, ha fet que els organitzadors de la regata, destaquin el seu nom en les darreres notes que publiquen a la seva web. A continuació reproduïm la segona nota publicada avui.

 

20060818_www.lessables-lesacores.com_02_Página_1.jpg (250977 bytes)

 

 

 

 

 

 

 19 D'AGOST DEL 2006

 

Consultada la pàgina de l'organització, la posició d'en Gerard Marin a bord del "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà" continuava sent semblant a la d'ahir:

 

o        25è de la categoria sèrie

o        54è de la classificació general

 

A continuació transcripció de la classificació del 17/08/2006 a les 05:30 h., publicada a la web de l'organització www.lessables-lesacores.com

 

 20060819_05.30_54_25.jpg (73276 bytes)

 

 

A les 14:00 hores, l'organització ha actualitzat la posició de la flota, a aquella hora, en Gerard Marin es trobava en les següents posicions:

 

o        26è de la categoria sèrie

o        56è de la classificació general

 

El nucli de l’anticicló està passant per sobre la posició d'en Gerard Marin, i és això el que ha provocat que la seva posició s’endarrerís, però de complir-se les previsions meteorològiques, aquesta nit l'ull de l’anticicló atraparà al gruix de la flota que precedeix al vaixell d'en Gerard, deixant a aquests regatistes sense vent, i el mateix moviment de l’anticicló donarà vents portants de sud a la zona a on està navegant en Gerard, cosa que d’acomplir-se podria fer reduir distancies entre les dues posicions i guanyar llocs en la classificació al navegant empordanès del Club Nàutic Llançà.

 

20060819_14.00_56_26.jpg (73228 bytes)

 

A continuació es transcriuen dues notes publicades a la web de l'organització.

 

20060819_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (268243 bytes)          20060819_www.lessables-lesacores.com_02_Página_1.jpg (273341 bytes)

 

 

 

 

 

 

20 D'AGOST DEL 2006

 

Consultada la pàgina de l'organització, es confirma que l’opció de navegació en latitud més al nord de la resta de la flota, afavoreix en aquests moments al regatista del nostre club.

 

En Gerard Marin a bord del "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà", ha remuntat posicions dins la classificació tant general com de sèrie, i a les 06:00 h. del dia 20 d'agost del 2006 està en els següents llocs:

 

o        23è de la categoria sèrie

o        52è de la classificació general

 

Si a les 14:00 h. ahir 19/08/2006, en Gerard Marin navegava a 2'5 nusos a una distància del punt de destí de 1.079'6 milles, i a una distància de 224'7 milles del cap de cursa que aleshores duia una velocitat de 6'4 nusos, a les 06:00 h. del 20/08/2006, el vaixell "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà" es trobava a 978'6 milles del final de la cursa, navegant a 7'4 nusos, i a una distància de 208'9 milles del vaixell que encapçalava la cursa en aquell moment i que navegava a 5'7 nusos.

 

A continuació transcripció de la classificació del 20/08/2006 a les 06:00 h., publicada a la web de l'organització www.lessables-lesacores.com

 

20060820_06.00_52_23.jpg (235083 bytes)

 

 

 

 

 

 

21 D'AGOST DEL 2006

 

LA JORNADA D'EN GERARD MARIN

A LA REGATA "SABLES D'OLONNE - AÇORES - SABLES D'OLONNE"

 

La jornada d'ahir 20 d'agost i la nit següent ha estat la jornada de la gran remuntada d'en Gerard Marin amb el seu vaixell "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà", dins la classificació de la regata oceànica "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne".

 

Segons figura a la web de l'organització de la regata, en Gerard ha remuntat 39 posicions dins la classificació general, i 24 dins la seva categoria "sèrie", i a les 06:00 h. del dia 21 d'agost del 2006 està en els següents llocs:

 

o        2on de la categoria sèrie

o        17è de la classificació general

 

 

A aquesta hora, en Gerard Marin es trobava navegant a 7'6 nusos, a 161 milles del cap de la cursa (de la categoria prototip) que navegava a 5'2 nusos, i només a una posició del cap de la regata de la categoria sèrie que es trobava navegant a 4'6 nusos i a punt d’entrar en l'ull de l’anticicló.

 

A continuació inserim la posició d'en Gerard Marin en relació a la resta de la flota, segons la informació publicada en la web de l'organització a les 13:30 h. del 20/08/2006 (posicions 50 i 22 respectivament de la classificació general i de sèrie), i a les 06:00 h. del dia 21/08/2006 (posicions 17 i 2).

 

20060820_13.30_50_22.jpg (237493 bytes)          20060821_06.00_17_02.jpg (236279 bytes)

 

 

Si en jornades anteriors, la web dels organitzadors de la regata feien menció d'en Gerard Marin, com el regatista que es dirigia a Islàndia per a remarcar el fet que, amb dos o tres més, eren els únics que navegaven cap al nord, quan el gruix de la flota havia optat per virar cap a l'est amb una trajectòria més recta , ahir la web oficial de la regata dedicava un article especial al regatista figuerenc del Club Nàutic Llançà, article que subtitulava la fotografia d'en Gerard amb un "Superbe coup tactique de l'Espanyol Gerard Marín !"

 

Des de la miniatura que figura a continuació accedireu a l'arxiu que conté l'article esmentat en el paràgraf anterior.

 

20060820_www.lessables-lesacores.com_03_Página_1.jpg (101091 bytes)

 

article del qual en destaquem el següent redactat:

 

La parabole atlantique

Et ce qu’est en train de faire l’Espagnol Gerard Marin (Escar l’escala-CN Llanca) est tout simplement énorme ! Après avoir joué les lanternes rouges, il se transforme en éclaireur… Pendant quatre jours, le solitaire qui avait terminé quatrième de la première étape, a mangé son pain noir, persévérant inexorablement dans sa stratégie initiale : prendre du Nord, quitte à traverser les calmes pour attraper la bordure polaire de l’anticyclone des Açores, et donc un flux de secteur Sud Ouest. Quatre jours à se morfondre, à douter, à constater que les autres Minis s’échappaient par l’Est, à entendre à la vacation radio du midi qu’il avait près de 200 milles de retard sur le leader des voiliers de série, Thomas Bonnier (architecture élémentaire)…
Et puis voilà, alors que samedi le soleil tombait lourdement derrière l’horizon, un souffle est apparu, puis une bouffée, ensuite un zéphyr, enfin un bon flux venu de l’arrière : du Sud Ouest montant à vingt nœuds et permettant d’envoyer le spinnaker, sur une mer encore plate qui commence à moutonner. Six nœuds, puis huit nœuds, et ensuite neuf nœuds de vitesse constante, tranquille ! 52ème au classement ce dimanche matin, l’Espagnol va égrainer les places par paquet de dix… Car les premiers voiliers de série sont au même moment collés, bloqués, coincés, arrêtés : un nœud voire moins de vitesse vers le but ! Et pour s’en sortir, cela va être très long, des heures peut-être une journée et une nuit entière.

Surtout que Gerard Marin ne devrait plus ralentir, au moins jusqu’au golfe de Gascogne. Poussé par son flux de Sud Ouest, il va se faire ensuite rattraper par un front froid qui générera une bonne brise d’Ouest de plus de vingt nœuds, qui pourrait même l’emmener jusqu’aux Sables d’Olonne ! L’air de rien, l’Ibère poursuit en sus intelligemment sa route vers le Nord Est et contourne ainsi le centre anticyclonique par la face Nord, sur une trajectoire parabolique majestueuse. Chapeau bas !

I si ahir en aquest article, destacaven la tàctica d'en Gerard Marin, avui els organitzadors en publiquen un altre, a on fan referència a la gran remuntada d'en Gerard Marin, la seva segona posició, des de la miniatura que figura a continuació accedireu a l'arxiu que conté aquest article

 

20060821_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (261355 bytes)

 

Article del que remarquem el següent paràgraf:

 

Et côté voiliers de série aussi avec l’ex meneur de jeu Thomas Bonnier (architecture élémentaire) qui rétrograde à la neuvième place en une seule nuit… Car le leader sera très prochainement Gerard Marin (Escar l’escala-CN Llanca) passé de la 52ème position dans la flotte à la 17ème et ce n’est pas fini ! Avec une vitesse de plus de sept nœuds, l’Espagnol pourrait bien se retrouver devant tout le monde, prototypes compris.

 

Des del Club Nàutic Llançà, esperem que la premonició dels organitzadors "bé podria trobar-se davant tot el mon, prototips inclosos" s’acompleixi i puguem festejar una victòria del nostre esportista en aquesta prova de foc per afrontar el repte de la travessa de l'Atlantic de l'any vinent.

 

 

 

 

 

 

22 D'AGOST DEL 2006

 

UNA JORNADA EN LA QUE GERARD MARIN

CONSOLIDA POSICIONS AL CAP DE LA REGATA

"SABLES D'OLONNE - AÇORES - SABLES D'OLONNE"

 

Des d'ahir matí en que varem actualitzar la nostra pàgina web, en la que en Gerard Marin es trobava en segon lloc de la categoria "sèrie" i en dissetè de la classificació general de la segona i definitiva prova de la regata oceànica "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne" (de la qual cal destacar que en la primera prova va quedar en un meritori quart lloc de la categoria "sèrie" i tretzè de la classificació general), han succeït novetats, novetats que detallem seguidament:

 

A les  14:00 h. d'ahir 21/08/2006, els organitzadors de la regata actualitzaven la seva web, i en Gerard es trobava en les següents posicions:

 

o        1er de la categoria sèrie

o        13è de la classificació general

 

A les  06:00 h. d'avui 22/08/2006, ho tornaven a fer amb el següent resultat:

 

o        1er de la categoria sèrie

o        de la classificació general

 

I aquesta tarda a les 13:30 h., en Gerard Marin a bord del seu vaixell "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà", s’havia posicionat:

 

o        1er de la categoria sèrie

o        de la classificació general

 

Navegant a 7'3 nusos, a  547'10 milles de l'arribada a Sables d'Olonne, i només a 82'2 milles del cap de la cursa que en aquell moment navegava a 5'3 nusos.

 

Des dels vincles que figuren a continuació, podreu accedir a la informació sobre aquesta evuolució, extreta de la pàgina web www.lessables-lesacores.com.

 

 

20060821_14.00_13_01.jpg (252465 bytes)          20060822_06.00_08_01.jpg (248503 bytes)          20060822_13.300_06_01.jpg (244290 bytes)

 

 

El gran paper que està fent en Gerard Marin en aquesta primera regata oceànica en solitari en que participa, fa que la premsa en general i l'organització de la prova en particular, destaquin la seva participació. Així com ahir, les notes de premsa publicades pels organitzadors fan un munt de ressenyes a la progressió d'en Gerard dins la regata, així com a la fita que sembla pot arribar a aconseguir, a continuació en extractem alguns talls.

 

 


L'Espagnol est en train de chambouler tous les pronostics !

 

 

De toute l’histoire de la voile depuis les premières confrontations océaniques en solitaire de 1961 avec la transat anglaise (Ostar), jamais un dernier n’a terminé premier ! Et pourtant, c’est bien ce qui est en train de se passer entre Horta et Les Sables d’Olonne avec Gerard Marin, le bien nommé…

 

---

 

Et en Mini, il faut le faire : décider de se séparer totalement de la flotte dès la sortie des Açores, c’est faire preuve d’un courage et d’une détermination hors du commun. Savoir qu’il n’y aura personne au bout du fil (radio VHF) pendant dix jours ou plus, ne confirmer sa trajectoire que sur les bulletins météo diffusés en français et en anglais une fois par jour sur Monaco Radio, ne fonder ses certitudes que par la lecture du baromètre et la couleur du ciel, voilà ce qui marque les qualités d’un grand Marin ! Car Gerard est plutôt dans le genre discret : quatrième de la première étape à seulement 1H 21’ du vainqueur en voilier de série, le portugais Francisco Lobato(BPI), il pourrait avoir plus d’une journée d’avance sur le peloton des voiliers de série… à l’arrivée aux Sables d’Olonne. Car l’Hispanique formé à l’école du dériveur Europe puis au 470, s’avère avoir non seulement le sens de la navigation mais aussi un sacré coup de patte : sur son Pogo-2, il flirte régulièrement avec les 9,5 nœuds de moyenne depuis dimanche ! Et à ce rythme, il va tout simplement exploser tous les prototypes…
 

---

 

Cela va encore changer la hiérarchie dans le peloton. Mais certainement pas pour le conquistador ibère, qui pourrait ainsi non seulement remporter haut la main le classement parmi les voiliers de série, mais en sus, gagner devant tous les prototypes : il ne concédait à Horta pour la première étape, que sept heures au vainqueur Adrien Hardy… Ce serait la première fois dans l’histoire des courses Mini depuis la victoire en 1977 de Daniel Gilard sur Petit Dauphin, un Serpentaire, lors de la première édition de la Mini Transat, qu’un voilier de série serait sacré. Un tournant historique dans le virage atlantique !
 

---

 

A contrario, l’Espagnol Gerard Marin (déjà revenu à la 8ème place au scratch !), suivi par Mathieu Girolet (Le roi du matelas) puis par Rémi Daudin (Déolen) et Dominik Zurrer (Ubik 245), est toujours dans un flux de secteur Sud Ouest à Ouest. Le nouveau leader des voiliers de série va peut-être subir un ralentissement ce mardi, mais tout va revenir dans l’ordre dans la nuit avec l’arrivée par le Nord Ouest d’un front froid qu’il va toucher en premier ! Le conquistador hispanique va donc repartir de plus belle et ce, jusqu’à l’arrivée aux Sables d’Olonne avec un flux soutenu de Nord Ouest les jours prochains. Une arrivée qui semble désormais programmée pour vendredi.
 

---

 

L’Ibère en était

Et pendant ce temps, l’Espagnol Gerard Marin (Escar l’escala-CN Llanca) continue son cavalier seul tout au Nord du peloton : il a déjà relégué le second voilier de série à plus de 80 milles et celui-ci est en sus positionné à l’extrême Sud. Hervé Piveteau (Jules) n’est donc pas très bien armé pour conserver sa seconde place même si pour l’instant, il bénéficie encore d’une petite brise qui pourrait l’amener jusqu’à la presqu’île ibérique. Derrière, le pack des voiliers de série est à plus de 130 milles, voire 240 milles pour Pierre Brasseur (Peintures Ripolin) et Hugo Ramon (Emotion), les deux solitaires qui ont dû revenir à Horta après le départ mercredi dernier, pour réparer.
En fait, l’Hispanique qui revient comme une balle depuis deux jours sur les leaders a décidé de virer en dernier lors de la sortie de l’archipel des Açores, le lendemain (jeudi 17 août à 9h00 TU), soit douze heures plus tard que les premiers, à 70 milles plus au Nord !

L’Ibère en était donc ! De ceux qui ont laissé tomber les routages fournis avant le départ pour se focaliser sur une stratégie à long terme, en regardant le baromètre et en écoutant les bulletins météo. Mais peut-être ne sait-il pas qu’il est en train de réaliser le plus beau coup de l’histoire des Minis, voire même de la voile océanique… Car en l’absence de contact radio depuis jeudi avec d’autres concurrents ou avec un bateau accompagnateurs (trop loin pour une portée VHF), son seul lien avec la terre est la vacation radio diffusée par la Direction de Course à 13h02 (heure française). S’il ne réussit pas à la capter, il est possible qu’il découvre aux Sables d’Olonne son impressionnant parcours. Ce serait une surprise totale pour le skipper espagnol, déjà quatrième lors de la première étape !

 

---

 

Sur son voilier de série, l’Espagnol Gerard Marin grignote un à un les prototypes les plus affûtés et pourrait bien prendre le commandement dès mercredi soir !
 

---

 

« Le vent l’emportera… » Gerard Marin peut déjà chantonner : il semble toujours en passe de prendre la tête de toute la flotte sur son Pogo-2 ! Logiquement, cela devrait arriver mercredi lorsque le front froid va descendre du Nord Ouest sur les Minis, accélérant encore le rythme de l’Hispanique. Et ce nouveau flux devrait en plus accompagner le retour incroyable du skipper de Escar l’escala-CN Llanca, jusqu’aux Sables d’Olonne puisque, à suivre, une dépression va le rattraper et atteindre la France, le portant jusqu’à la ligne…
En ce mardi après-midi, la vitesse de l’Espagnol a un peu chuté (mais reste toujours supérieure à 7 nœuds) parce qu’il est sur la bordure Nord de la dorsale anticyclonique. Mais cette phase est passagère et les simulations le prédisent pour vendredi soir en Vendée.
 

---

 

il semble impossible qu’un autre bateau de production puisse revenir sur Gerard Marin. Non seulement, l’Espagnol va vite, mais en plus il possède cent milles d’avance sur le second et 150 milles sur le peloton ! Le vainqueur de la première étape en voiliers de série, le Portugais Francisco Lobato (BPI) est relégué à plus de 140 milles, le second à Horta Jean-François Quélen (Galanz) à 110 milles et le troisième aux Açores Antoine Debled (ADD Modules) à près de 200 milles… Comme Gerard Marin a terminé quatrième de la première étape avec seulement 1h21 de retard, il possède désormais un bon matelas de marge.
 

---

 

Pour résumer : le vent perdu est revenu ou reviendra la nuit prochaine pour balayer toute la flotte. Il sera portant pour tous les retardataires et contraire pour les leaders (sauf ceux au Nord).

---

 

l’Ibère semble s’envoler vers la victoire d’étape au scratch, peut-être même vers le titre au classement général des deux étapes…
 

 

Els vincles que figuren a continuació, son per accedir a còpies dels documents i retalls de premsa publicats avui en relació a aquest projecte.

 

 

20060821_www.classemini.com_01_Página_1.jpg (290087 bytes)          20060821_www.lessables-lesacores.com_000_Página_1.jpg (206805 bytes)

 

20060821_www.lessables-lesacores.com_000_galerie_001_Página_1.jpg (174915 bytes)          20060821_www.lessables-lesacores.com_000_galerie_002_Página_1.jpg (162576 bytes)          20060821_www.lessables-lesacores.com_001_Página_1.jpg (275428 bytes)

 

20060822_diari_de_girona.jpg (1357875 bytes)          20060822_diari_de_girona_digital_01_Página_1.jpg (251499 bytes)          20060822_diari_el_9.jpg (1201086 bytes)

 

20060822_emporda.jpg (1345110 bytes)          20060822_hora_nova.jpg (1533788 bytes)          20060822_www.classemini.com_01_Página_1.jpg (277637 bytes)

 

20060822_www.lessables-lesacores.com_001_Página_1.jpg (264812 bytes)          20060822_www.lessables-lesacores.com_002_Página_1.jpg (266017 bytes)

 

20060821_www.lessables-lesacores.com_000_galerie_foto.jpg (37445 bytes)

 

 

 

 

 

 

23 D'AGOST DEL 2006

 

LA NIT DEL 22 AL 23 D'AGOST

PROGRESSIÓ D'EN GERARD MARIN

VERS EL CAP DE CURSA DE LA REGATA

"SABLES D'OLONNE - AÇORES - SABLES D'OLONNE"

 

La nit del 22 al 23 d'agost en Gerard Marin ha estat progressant vers el cap de cursa de la regata oceànica en solitari "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne" .

 

Si en la darrera actualització de posicions facilitada per la organització ahir per la tarda, en Gerard Marin navegava a 7'3 nusos a 547'10 milles de Sables d'Olonne i a 82'2 del regatista que encapçalava la classificació general, que navegava a 5'3 nusos, i es trobava en primera posició de la seva categoria, i en sisena de la classificació general, l’actualització de les 06:00 h. d'avui inserida a la pàgina web de la organització destaca la situació d'en Gerard a bord del "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà":

 

o        1er de la categoria sèrie

o        de la classificació general

 

navegant a 7'2 nusos, a 438'80 milles del seu destí, havent retallat 10 milles al cap de la cursa que es trobava 72'00 milles per davant d'en Gerard, navegant a 6'2 nusos.

 

Des del vincle que figura a continuació, podreu accedir al posicionament d'en Gerard Marin dins la regata a les 06:00 h. d'avui, extreta de la pàgina web www.lessables-lesacores.com.

 

 

20060823_06.00_05_01.jpg (221842 bytes)

 

En Gerard Marin, continua centrant l’atenció dels organitzadors de la regata, com així ho demostra el fet que cada notícia que publiquen a la web, fa referència a la seva evolució, a continuació transcrivim alguns extractes de la notícia publicada aquest matí; Si la voleu obtenir sencera, premeu sobre el vincle que figura a continuació.

 

Rugby sur l’onde

...

C’est donc par les ailes, que les meilleurs joueurs ont débordé la mêlée : Gerard Marin suivi par Adrien Hardy a choisi la ligne de touche à gauche et les deux solitaires foncent vers les poteaux sablais à plus de huit nœuds dans un flux portant de Nord Ouest de plus en plus soutenu.

 

---

 

alors qu’elle se renforce par l’arrière, pour les Nordistes Adrien Hardy (Brossard) et Gerard Marin (Escar l’escala-CN Llanca) avec du Nord Ouest 15-20 nœuds et l’arrivée d’un front froid ce midi.
 

---

 

Mêlée ouverte

...

Seule quasi certitude : la victoire parmi les voiliers de série ne semble plus pouvoir échapper à Gerard Marin qui possède cent milles d’avance sur son suiveur, Mathieu Girolet (Le roi du matelas), soit un bon coussin d’écart… et 140 milles sur le vainqueur de la première étape, le Portugais Francisco Lobato (BPI) ! L’Espagnol avec son option radicale, est même pointé cinquième au scratch et peut viser la première place aux Sables d’Olonne : devant tout le monde avec un voilier de série… pour récolter le joyau des ondes marines !20060823_www.lessables-lesacores.com_001_Página_1.jpg (278946 bytes)

 

 

Avui, per correu electrònic, en Jordi Marin ens ha fet arribar unes quantes fotografies d'en Gerard Marin i el seu vaixell "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà" preses a Horta - Açores - a la sortida d'aquesta segona etapa que s'està disputant. Agraïm la seva col·laboració, i inserim a continuació aquesta informació gràfica.

 

DSC_0282.JPG (141025 bytes)          DSC_0307.JPG (151933 bytes)

 

DSC_0311.JPG (137368 bytes)          DSC_0316.JPG (138495 bytes)          DSC_0317.JPG (108658 bytes)

 

DSC_0318.JPG (102612 bytes)          DSC_0319.JPG (96338 bytes)

 

 

 

 

 

 

23 D'AGOST DEL 2006

 

NOTÍCIES DE LA TARDA

 EN GERARD MARIN

POSICIONAT EN LA SEGONA ETAPA DE LA REGATA

"SABLES D'OLONNE - AÇORES - SABLES D'OLONNE"

 

Aquesta tarda els organitzadors de la regata oceànica en solitari "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne"  han tornat a actualitzar la informació de la seva pàgina web, i la posició d'en Gerard Marin a bord del "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà" a les 13:00 h. del 23/08/2006, continua sent la mateixa que la d'aquest matí, és a dir:

 

o        1er de la categoria sèrie

o        de la classificació general

 

A aquesta hora es trobava navegant a 7'3 nusos, a 386'90 milles del seu destí, havent retallat prop de 14 milles al cap de la cursa que es trobava 58'20 milles per davant d'en Gerard, navegant a 4,7 nusos.

 

El guanyador absolut de la primera etapa - el francès Adrien Hardy - navegant a bord del vaixell de la classe prototip "198 - Brossard", es troba una vintena de milles darrera en Gerard Marin en la mateixa latitud navegant a les 13:00 h. un parell de nusos més veloç que l'esportista del nostre club.

 

El vincle que figura a continuació, detalla la posició d'en Gerard Marin a aquesta hora.

 

20060823_13.00_05_01.jpg (146240 bytes)

 

Seguidament transcrivim alguns extractes de la notícia publicada a la web dels organitzadors aquesta tarda; Si la voleu obtenir sencera, premeu sobre el vincle que figura a continuació.

 

Le quatrième postulat
Pour aller d’un point à un autre, le plus court chemin est la ligne droite : c’est du moins ce que les Terriens ont l’habitude de dire… Mais en mer, entre un port de départ et une ligne d’arrivée, il y a bien des voies qui s’avèrent plus longues mais plus rapides. Difficile de les programmer a priori, et plus facile à analyser a posteriori ! Et de fait, trois routes convergent sur le même point pour un final à suspens…

 

---

 

Alors certains ont construit leur stratégie dès le départ comme l’Espagnol Gerard Marin (Escar l’escala-CN Llanca) au Nord ou Hervé Piveteau (Jules) au Sud, d’autres ont suivi à la lettre leur routage et : Boum ! En plein dans l’anticyclone des Açores… Plombés par les calmes (le gros de la flotte).

 

---

 

A moins de deux jours de l’arrivée aux Sables d’Olonne, la course a donc pris un autre visage : celui de quatre prétendants à la victoire (Sineau, Joschke, Marin, Hardy) avec trois outsiders qui peuvent encore s’intercaler (Laureyssens, Salabert, Mihelin).


---

 

Au large, au milieu du golfe de Gascogne, Gerard Marin continue son grignotage de rongeur pour avaler le « Lapin breton »… Cinquième au scratch (et largement premier en voilier de série), l’Espagnol semble bien connaître les pièges hispaniques : il navigue sur le 45° Nord, soit à plus de 120 milles des côtes, et ne cesse d’accélérer avec l’arrivée d’un front froid générant plus de quinze nœuds de vent, puis vingt, enfin vingt-cinq nœuds jeudi. Avec une vitesse moyenne supérieure à huit nœuds ce mercredi après-midi, il gagne des dizaines de milles par jour depuis son virage à droite où il concédait alors plus de 225 milles au premier ! Quatre jours plus tard, il n’est plus qu’à une cinquantaine de milles du leader… Et derrière l’Ibère, le jeune Adrien Hardy met du charbon : le vainqueur de la première étape a eu le courage de rompre le contact il y a deux jours pour partir au Nord et croiser derrière Gerard Marin. Et avec le vent qui rentre, il navigue à près de dix nœuds et revient comme une balle...

 

20060823_www.lessables-lesacores.com_002_Página_1.jpg (272532 bytes)
 

 

 

 

 

 

24 D'AGOST DEL 2006

 

A MENYS DE DOS DIES DE LA LÍNIA D'ARRIBADA

ELS ORGANITZADORS DONEN A GERARD MARIN

COM A VIRTUAL GUANYADOR DELS VAIXELLS DE SÈRIE

DE LA REGATA OCEÀNICA EN SOLITARI

"SABLES D'OLONNE - AÇORES - SABLES D'OLONNE"

 

Aquest matí ha estat actualitzada la web de la regata oceànica en solitari "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne"  (www.lessables-lesacores.com) i en l'article publicat, els organitzadors d'aquest esdeveniment nàutic-esportiu qualifiquen en Gerard Marin, a bord del "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà", com a virtual guanyador de la classe "sèrie", tant de la segona etapa com de la regata; A les 05:30 h. del 24/08/2006, la posició d'en Gerard en aquesta etapa era:

 

o        1er de la categoria sèrie

o        de la classificació general

 

El següent vincle, detalla la posició d'en Gerard Marin a aquesta hora.

 

20060824_05.30_07_01.jpg (146587 bytes)

 

A aquesta hora es trobava navegant a 6 nusos, a 269'00 milles del seu destí, havent retallat prop de 13 milles al cap de la cursa que es trobava 45'30 milles per davant d'en Gerard, navegant a 4'5 nusos.

 

El guanyador absolut de la primera etapa - el francès Adrien Hardy - navegant a bord del vaixell de la classe prototip "198 - Brossard", que ahir a les 13:00 h. es trobava a una vintena de milles darrera en Gerard Marin en la mateixa latitud navegant  un parell de nusos més veloç que l'esportista del nostre club, aquest matí es trobava en sisena posició de la classificació general, i estava a la mateixa alçada que en Gerard, amb un lleuger avantatge de 2'90 milles, navegant a una velocitat 0'4 nusos superior a la de l'esportista del Club Nàutic Llançà.

 

En Gerard Marin, a menys de 300 milles del seu destí,  treu un avantatge de més de 150 milles als solitaris de la classe "sèrie" més propers.

 

Com venim fent els dies precedents, transcrivim a continuació alguns extractes de l'article publicat pels organitzadors. Si voleu llegir l'article complert us el podeu descarregar des del vincle que figura a continuació:

 

 

Dernier swing

Les premiers solitaires sont attendus vendredi après-midi, propulsé par une bonne brise de secteur Ouest. L’incertitude règne encore quant à savoir qui de David Sineau, toujours leader, ou d’Isabelle Joschke, François Salabert, Andraz Mihelin et Adrien Hardy franchira la ligne en vainqueur… Pour les voiliers de série, l’Espagnol Gerard Marin est quasiment assuré de la victoire pour cette deuxième étape comme au classement général.

 

---

Sortir du bunker

Car en attendant, au milieu du golfe de Gascogne, les conditions ont aussi nettement changé : le passage d’un front froid a accéléré le rythme la nuit dernière mais derrière, c’est de nouveau… un trou ! Résultat : les « Nordistes » Adrien Hardy et Gerard Marin qui ont repris du terrain dans la nuit, en perdent ce jeudi matin. Comme ce front vient du Nord Ouest et descend vers le Sud Est, Andraz Mihelin et François Salabert en profitent pleinement, avant de retomber dans la molle. Puis ce seront Isabelle Joschke et David Sineau qui vont propulser vers le but : un effet « accordéon » qui ne simplifie pas les pronostics !

---

 

Côté peloton, le gros de la flotte concède 150 milles, ce qui signifie qu’il aura une journée de retard au moins sur les leaders.

 

---

 

Et parmi les voiliers de série, la seconde place aux Sables d’Olonne pour cette deuxième étape est elle aussi très ouverte entre Mathieu Girolet (le roi du matelas), Hervé Piveteau (Jules), Dominik Zurrer (Ubik 245), Francisco Lobato (BPI) et Jean-François Quélen (Galanz). A 400 milles du but, le match ne fait que rebondir… comme un balle de golf sur le « green ».

 

20060824_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (278644 bytes)

 

Avui, per correu electrònic, en Jordi Marin ens ha fet arribar una altra fotografia d'en Gerard Marin i el seu vaixell "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà" a Horta - Açores - a la sortida d'aquesta segona etapa que s'està disputant. Continuem agraint la seva col·laboració per a documentar aquest projecte, i inserim a continuació aquesta informació gràfica.

 

DSC_0299.JPG (130038 bytes)

 

 

 

 

 

 

24 D'AGOST DEL 2006

 

NOTÍCIES DE LA TARDA

A UN DIA DE L'ARRIBADA A LA BRETANYA FRANCESA

SET SOLITARIS ENCAPÇALEN EN SOLITARI

LA REGATA DE LA REGATA OCEÀNICA EN SOLITARI

"SABLES D'OLONNE - AÇORES - SABLES D'OLONNE"

6 PROTOTIPS I EN GERARD MARIN A BORD D'UN VAIXELL DE SÈRIE

 

A les 13:00 h. del 24/08/2006, la web de la regata oceànica en solitari "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne"  (www.lessables-lesacores.com) ha estat actualitzada, i en l'article publicat pels organitzadors titulat "Els set solitaris" indiquen "Balanç, sis prototips i un veler de sèrie son susceptibles d'adjudicar-se la victòria d'aquesta segona etapa",  i fant especial menció al regatiste del Club Nàutic Llançà " ... En tot cas, Gerard Marin, l'Espanyol que ha canviat la cara de la cursa amb la seva opció radical, coratjosa i solitària al Nord just sortint de les ´çores, s'ha quasi assegurat la victòria dins la categoria de velers de sèrie, tant per l'etapa com per la classificació general".

 

En Gerard Marin, a bord del seu vaixell "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà", a les 13:00 h. del 24/08/2006, continuava mantenint la seva posició:

 

o        1er de la categoria sèrie

o        de la classificació general

 

El següent vincle, detalla la posició d'en Gerard Marin a aquesta hora.

 

20060824_13.00_07_01.jpg (153205 bytes)

 

A aquesta hora es trobava navegant a 8'3 nusos, a 230'00 milles del seu destí, havent retallat prop de 14 milles a la cap de la cursa que es trobava 32'00 milles per davant d'en Gerard, navegant a 3'6 nusos.

 

En Gerard Marin, a 230 milles del seu destí,  treu un gran avantatge als solitaris de la classe "sèrie" més propers.

 

Com venim fent els dies precedents, transcrivim a continuació alguns extractes de l'article publicat pels organitzadors. Si voleu llegir l'article complert us el podeu descarregar des del vincle que figura a continuació:

 

Les sept solitaires
A moins de 200 milles de l’arrivée aux Sables d’Olonne, impossible de prédire qui entrera dans le port en vainqueur ! Alors qu’à l’arrière, la flotte s’est fait balayer par un coup de vent aussi brusque que rapide à plus de 40 nœuds, les leaders alternent trous de vent et bouffées d’air… Bilan, six prototypes et un voilier de série sont susceptibles de s’adjuger la victoire pour cette deuxième étape !

---

 

Qui d’Isabelle Joschke, nouvelle meneuse de jeu, de David Sineau, de François Salabert, d’Andraz Mihelin, de Peter Laureyssens, d’Adrien Hardy ou de Gerard Marin va émerger le premier à l’horizon, au large du phare des Barges, vendredi ? Après-midi, soirée ou nuit de vendredi à samedi ?

 

---

 

alors que ces sept solitaires sont groupés à moins de trente milles les uns des autres.

 

---

 

l’Espagnol Gerard Marin (Escar l’escala-CN Llanca) est toujours en embuscade,

 

---

 

Il faudra être très réactif cette nuit avec une visibilité réduite et pas de lune, ce qui ne facilite pas les manœuvres. Il ne faudra pas casser. Il ne faudra pas rater un nuage. Il faudra surveiller la route. Il faudra veiller les bateaux de pêche. Il faudra garder les yeux ouverts. Il ne faudra pas oublier de s’alimenter et de boire. Il faudra rester lucide.

 

---

 

»… En tout cas, Gerard Marin, l’Espagnol qui a changé la face de la course avec son option radicale, courageuse et solitaire au Nord juste après les Açores, est quasiment assuré de la victoire dans la catégorie des voiliers de série, tant pour l’étape que pour le classement général. Pour les autres, la hiérarchie aux Sables d’Olonne aura de sérieuses répercussions sur le classement cumulé sur les deux étapes.
 

20060824_www.lessables-lesacores.com_002_Página_1.jpg (277850 bytes)

 

 

 

 

 

 

25 D'AGOST DEL 2006

 

GERARD MARIN POT ARRIBAR AL FI DE LA REGATA

ENTRE LES 17:00 I LES 19:00 H. D'AVUI

 

A les 05:30 h. del 25/08/2006, la web de la regata oceànica en solitari "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne"  (www.lessables-lesacores.com) ha estat actualitzada, i en l'article publicat pels organitzadors es donen els temps estimats d’arribada (ETA) dels set solitaris que encapçalen la regata. En aquest article, l'organització indica que es preveu l'arribada de Peteer Laureyssens (prototip "Ecover") i en Gerard Marin (sèrie "Escar L'Escala - C.N. Llançà) a Sables d'Olonne entre les 17:00 i les 19:00 h. del dia d'avui.

 

En Gerard Marin, a bord del seu vaixell "626 - Escar L'Escala - C.N. Llançà", a les 05:30 h. del 25/08/2006, continuava mantenint la seva posició:

 

o        1er de la categoria sèrie

o        de la classificació general

 

El següent vincle, detalla la posició d'en Gerard Marin a aquesta hora.

 

20060825_05.30_07_01.jpg (148109 bytes)

 

A aquesta hora es trobava navegant a 11 nusos, a 85'50 milles del seu destí, a 42'60 milles del cap de la cursa, que navegava a 11'9 nusos.

 

Com venim fent els dies precedents, transcrivim a continuació alguns extractes de l'article publicat pels organitzadors. Si voleu llegir l'article complert us el podeu descarregar des del vincle que figura a continuació:

 

 

Le coup du Lapin
Au douze coups de la cloche, ce vendredi après moins de neuf jours de mer, David Sineau sera en passe de remporter la deuxième étape de la course Les Sables-Les Açores-Les Sables. Le skipper de Bretagne Lapins possédait ce matin à 7h30, une douzaine de milles d’avance sur un groupe compact emmené par Adrien Hardy.
 

---

 

Sous une pluie fine et une brise d’une quinzaine de nœuds, les Minis leaders progressent à plus de dix nœuds, voire même à plus de douze nœuds portés par un flux de secteur Sud-Ouest à Ouest derrière un front chaud.

 

---

 

Côté voiliers de série, l’Espagnol Gerard Marin (Escar l’escal-CN Llanca) à la septième place au scratch et largement devant son poursuivant le plus direct, Hervé Piveteau (Jules) à plus de 120 milles derrière, devrait aussi arriver ce vendredi après-midi après un parcours remarquable qui lui offrira en sus, la victoire sans partage au classement général.

 

---

 

ETA prévues (Estimed Time Arrival) :
*David Sineau (Bretagne Lapins) ce vendredi entre 11h30 et 13h30
*Adrien Hardy (Brossard), François Salabert (Aréas Assurances), Andraz Mihelin (Adria Mobil Too) et Isabelle Joschke (Degrémont) ce vendredi entre 13h00 et 15h00
*Peter Laureyssens (Ecover) et Gerard Marin (Escar l’escala-CN Llanca) entre 17h00 et 19h00
*Fabien Despres (Soitec) ce vendredi entre 18h30 et 21h00
*Nicholas Brennan (Rafiki) ce vendredi entre 20h30 et 23h00
*Kristian Hajnsek (Adria Mobil Too) samedi en fin de matinée
puis les leaders du peloton samedi après-midi et le gros de la flotte dimanche.
 


20060825_www.lessables-lesacores.com_001_Página_1.jpg (266388 bytes)

 

El Setmanari altempordanès "Hora Nova", en la seva edició d'avui es fa ressò de l’evolució d'en Gerard Marin dins la regata. Els vincles que figuren a continuació enllacen amb reproducció gràfica de la notícia publicada.

 

20060825_hora_nova_01.jpg (1504493 bytes)          20060825_hora_nova_02.jpg (1866720 bytes)
 

 

 

 

 

 

 

25 D'AGOST DEL 2006

 

NOTÍCIES DE LA TARDA

ELS PRIMERS PROTOTIPS HAN ARRIBAT A DESTÍ

EN GERARD ES TROBA EN LA SISENA POSICIÓ DE LA GENERAL

 

Segons les notícies que estem veient a la pàgina dels organitzadors (17:25 h. del 25/08/2006), aquest matí han arribat a Les Sables d'Olonne els dos primers prototips, el patronejat per David Sineua a les 09:38 h., i el segon amb Adrien Hardy al timó a les 10:15 h.

 

En Gerard Marin a bord del "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà", es troba situat en sisè lloc de la classificació general.

 

La darrera nota publicada a la web del organitzador, torna a parlar d'en Gerard Marin:

 

Al titular: "Quatre homes i una dona dins el seu vaixell ... Gerard Marin, líder destacat dels velers de sèrie és el pròxim solitari esperat en companyia de Fabien Despres cap a les 17:00".

 

 

En el cos de la mateixa: "Son esperats aquest divendres cap a les 17:00 h., Fabien Desprest i sobretot l'Espanyol Gerard Marin (Escar L'Escala - C.N. Llançà), líder destacat en primer lloc dels velers de sèrie amb més de 120 milles d’avantatge sobre el seu dofí, Herve Piveteau (Jules) ! Un diferencial considerable obtingut gràcies a una molt coratjosa opció Nord presa des de la sortida de les Açores. Una ruta que li ha permès passar de la 54a posició a la setena a la classificació general ! Impressionant ... "

 

A continuació publiquem el text íntegre d'aquesta nota, obtinguda de la web dels organitzadors.

 

20060825_www.lessables-lesacores.com_002_Página_1.jpg (277552 bytes)

 

 

 

 

 

 

25 D'AGOST DEL 2006

 

NOTÍCIES DE LA TARDA (PART II)

EN GERARD MARIN HA ACABAT LA REGATA

... I ...

PRIMER ABSOLUT DE LA CLASSE SÈRIE

 

18:00 h. del 25/08/2006, segons la pàgina web dels organitzadors de la regata oceànica en solitari "Sables d'Olonne - Açores - Sables d'Olonne"  (www.lessables-lesacores.com), en Gerard Marin encapçala la segona prova amb origen a Horta (Açores) i acabament a Les Sables d'Olonne (França), però ... acabem de parlar amb el pare del regatista del Club Nàutic Llançà que es troba a Les Sables d'Olonne, i ... BINGO ... el CRACK ha arribat a port, primer de la seva classe i sisè de la classificació general d'aquesta segona prova, davant la majoria dels vaixells de la classe "prototip" i de tots els vaixells de "sèrie".

 

ENHORABONA GERARD, DESCANSA MOLT ...  I ASSABOREIX LA FITA QUE ACABES D'ACONSEGUIR.

 

I això que era la primera regata oceànica en solitari que feies a bord d'un "Mini", i que el dia 14/07/2006, en l'acte de presentació del projecte vares dir que el teu objectiu era conservador perquè volies acabar aquesta regata i no volies arriscar a trencar, ... n'han tingut sort.

 

19:00 h. del 25/08/2006, acabem de redactar aquesta nota, tornem a mirar la web dels organitzador, et voila !!! ... les classificacions no estan actualitzades, però ja han penjat dues fotografies d'en Gerard Marin a l'arribada a Les Sables d'Olonne, a continuació reproduïm aquestes imatges de l’autor Stéphane GASPARI.

 

foto_stephane_gaspari_02.jpg (30703 bytes)          foto_stephane_gaspari_03.jpg (31300 bytes)

 

galeria_01_Página_1.jpg (156108 bytes)

 

galeria_02_Página_1.jpg (153332 bytes)          galeria_03_Página_1.jpg (151601 bytes)

 

 

27 D'AGOST DEL 2006

 

EN GERARD MARIN

JA ÉS A CASA

 

Aquesta nit en Gerard Marin ja la ha passat a l'Empordà, després que ahir arribés des de Sables d'Olonne.

 

A l'espera de tornar a la localitat francesa el pròxim dimarts 29 d'agost del 2006, per a gaudir la mel de la victòria, a les 20:00 h. en que està previst pels organitzadors l'acte de lliurament de trofeus, en Gerard Marin no deixa de sorprendre al col·lectiu de navegants i organitzadors de regates de la classe "Mini".

 

Amb una experiència dins aquesta classe de només dos mesos, i en la seva primera experiència oceànica en solitari, en Gerard ha trencat tots els esquemes del món dels "Minis", fet que queda palès en la pàgina web dels organitzadors de la regata www.lessables-lesacores.com en els articles publicats ahir 26/08/2006.

 

En el primer, jugant amb el seu cognom, el titulen "Un grand Marin" (un gran Marí) i dediquen tot l'article a exaltar la proesa realitzada pel regatista del Club Nàutic Llançà, transcrivim el text a continuació (el document es pot descarregar des del vincle que figura al final d'aquest apartat):

 

Un grand Marin
Premier des voiliers de série à franchir la ligne d’arrivée de cette deuxième étape entre Horta et Les sables d’Olonne, l’Espagnol Gerard Marin, a réalisé une course exceptionnelle en terminant non seulement sixième au scratch, mais surtout en reléguant son dauphin à plus de neuf heures. Il remporte ainsi le classement général des voiliers de série avec une marge énorme !


Ce solitaire est un roc ! Cet Ibère est inoxydable… Ce Catalan a de l’élan. Gerard Marin est la grande révélation de cette première édition de la course Les Sables-Les Açores-Les Sables. Déjà quatrième à Horta, ce discret solitaire n’a jamais douté de sa stratégie et a dès le départ des Açores, décidé de partir au Nord chercher les vents d’Ouest, plutôt que de suivre la meute qui virait de bord rapidement pour suivre la route directe vers les Sables d’Olonne. Et l’option a été plus que payante ! Elle a même failli lui permettre de remporter au scratch ce retour vers la Vendée…
Pourtant ce jeune Espagnol de 24 ans n’avait jamais pratiqué la course océanique et n’avait à son actif en solitaire et sur un Mini, que deux courses d’avant saison : la Mini Max et la Mini Solo… Formé à l’école du dériveur, il est incontestablement un excellent barreur et sa course démontre, progressions à l’appui, qu’il a toujours tiré le maximum de son voilier de série, un Pogo-2. A preuve, des moyennes de plus de dix nœuds pendant des heures, des pointes à plus de treize nœuds !

Seul au monde

Privé de contact radio longue et courte portée (BLU et VHF), le skipper de Escar l’escala-CN Llanca n’a donc jamais su avant d’arriver aux Sables d’Olonne qu’il était bien placé, et même en tête de la flotte des voiliers de série. En partant à 90° de la route directe, l’Espagnol a perdu énormément de terrain les premiers jours de course au point d’être classé 54ème sur 58 partants deux jours après le départ de Horta. Il a même concédé plus de 200 milles au premier prototype ! Et pourtant, dès qu’il a touché les vents portants d’Ouest, Gerard Marin a pris le train en route et n’a fait qu’accélérer au point d’avoir plus de 120 milles d’avance sur le second voilier de série, celui d’Hervé Piveteau (Jules)… Et il n’était alors qu’à une vingtaine de milles du premier prototype, une journée avant l’arrivée !
Bref, ce Catalan a du talent au point de terminer largement devant son dauphin au classement général, le Portugais Francisco Lobato (BPI) plus d’une demie journée derrière et devant le troisième voilier de série, celui de Hervé Piveteau (Jules) qui a fait un finish éblouissant à plus de dix nœuds de moyenne sur la dernière journée de mer…

 

 

En el segon, sota el títol "Modeste Ibère" (Iber modest) ressalten el caràcter d'en Gerard que, com ja sabem és discret i modest, i transcriuen l'entrevista que li varen realitzar en arribar a Sables d'Olonne (el document també es pot descarregar des del vincle que figura al final d'aquest apartat):

 

Modeste Ibère
Gerard Marin a réalisé un véritable exploit en s’isolant de la flotte par sa route Nord et malgré l’absence totale d’informations sur la position de ses concurrents et sur la météo, l’Espagnol n’a jamais molli avec des vitesses impressionnantes sur son voilier de série. Ce qui ne le rend pas plus expansif, toujours aussi discret et modeste…

Que penses-tu de ta course ?
A la base, la route Nord me plaisait plus, elle m’allait bien en fait. Et comme les autres se sont retrouvés sans vent, j’ai eu beaucoup de chance. Je voulais faire une belle course, sans pour autant faire la différence, mais comme les autres n’ont pas eu de vent…

Tu as décidé dès le départ que tu irais au Nord ?
Oui, avant le départ et même avant. Cela fait des mois que j’étudie les cartes, et l’option Nord me paraissait meilleure que le Sud.

Tu t’es vite retrouvé tout seul.
Oui, je n’avais pas de contact VHF, et je ne captais pas la BLU, je ne savais rien avant d’arriver. Et ici, j’ai entendu les bateaux qui arrivaient et tous ceux qui restaient. Là, j’ai su que j’étais plus ou moins bien, mais je n’avais pas idée du résultat réel.

Tu savais ce qui se passait un peu quand même ?
Non, je savais seulement que j’étais plus au Nord, mais je pensais qu’il y avait trente milles de différence : quand je suis arrivé et que j’ai vu qu’il y a eu jusqu’à cent milles, j’ai été très surpris !

Mais ta place n’est pas si surprenante, tu étais arrivé 4ème de la première étape !
Oui, déjà la quatrième place m’allait super bien. Je signais tout de suite pour finir quatrième. Je suis très content, car je n’ai pas beaucoup d’expérience sur ce type de course.

Tu sais que tu étais presque dernier et que tu as failli gagner le classement scratch ?
Non, je ne recevais rien, je ne savais pas plus que j’étais dernier que troisième. Je n’avais vraiment aucune idée de ce qui se passait et quand je me suis retrouvé scotché dans le Nord, là je me suis dit que j’allais rester là une semaine et qu’à mon arrivée, tout le monde serait déjà rentré à la maison. Ensuite, quand le vent a commencé à souffler, j’ai atteint le cap Finisterre en quatre jours, et ce fut un des meilleurs moments parce que ce passage a été très rapide, ensuite, il y a l’arrivée…

Seul, sans aucune information, tu allais quand même très vite.
En fait, ça a été très rapide samedi et cela a duré quatre jours. Je me suis éclaté et j’espérais que cela dure.

Mais tu termines 6ème de l’étape !
J’ai eu beaucoup de chance que les autres se retrouvent sans vent. Ça a bien marché pour moi. Je ne vais pas me plaindre…
 

 

Deixar també constància d'un dels molts missatges que han fet arribar al Club Nàutic Llançà, felicitant a Gerard Marin per la fita aconseguida:

 

Us agrairia li féssiu arribar la meva felicitació. Té molt mèrit i com a navegant em mereix un gran respecte. També em satisfà que en el nostre país hi hagi relleu en la navegació d’altura.
 

I deixem constància d'aquest missatge, i no d'un altre, per ser en Tomàs Gallart, director del Club Nàutic Estartit , un dels navegants de la Costa Brava que pot dir que ha passat els tres cabs, és a dir, que ha fet la volta al Món a vela.

 

A continuació els vincles que recullen els articles publicats el 26/08/2006 en diversos mitjans de comunicació i en la web dels organitzadors de la regata.

 

.

20060826_diari_de_girona.jpg (1460474 bytes)          20060826_diari_el_9.jpg (1273315 bytes)          20060826_www.lessables-lesacores.com_000_Página_1.jpg (211427 bytes)

 

20060826_www.lessables-lesacores.com_001_Página_1.jpg (265282 bytes)          20060826_www.lessables-lesacores.com_002_Página_1.jpg (283792 bytes)          20060826_www.lessables-lesacores.com_003_Página_1.jpg (249491 bytes)

 

 

 

 

 

31 D'AGOST DEL 2006

 

EL PRIMER DE LA PRIMERA

EN GERARD MARIN GUANYADOR

DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA

REGATA OCEÀNICA EN SOLITARI

"LES SABLES - LES AÇORES - LES SABLES"

 

 

El passat dimarts 29 d'agost del 2006, en Gerard Marin va poder gaudir la mel de la victòria, al palau de congressos de la Ville de les Sables d'Olonne, davant més de tres-centes persones, entre les que es trobaven els regatistes participants en la primera edició de la regata oceànica en solitari "Les Sables - Les Açores - Les Sables", en Gerard va ser proclamat vencedor d'aquesta primera edició, prement sobre el vincle que figura a continuació podreu accedir a un petit vídeo que recull el moment.

 

20060829-30 - 073.jpg (115290 bytes)

 

Després d'arribar a Les Sables d'Olonne aquell mateix dia 29 d'agost del 2006 procedent de L’Empordà, i una vegada comprovat l’estat del vaixell que l'organització no li havia deixat retirar del port fins el dia següent al lliurament de trofeus, en Gerard Marin va participar en els actes de cloenda de la regata.

 

L’endemà va fer la feina més feixuga per a un navegant, desarmar el "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà", treure’l de l'aigua, posar-lo a sobre el remolc, i ... prop de 900 km. de carretera per a tornar a casa, a on ha arribat la nit del 30 d'agost.

 

BENVINGUT CAMPIÓ !!! ...

 

... perquè campions de la "Les Sables - Les Açores - Les Sables" segurament n'hi haurà molts més, però ningú més que en Gerard Marin podrà dir que ha estat "el primer de la primera".

 

A continuació un recull d’imatges preses a Les Sables d'Olonne durant aquesta estada, i seguidament els retalls de premsa que hem recollit des del 27 d'agost.

 

20060829-30 - 021.jpg (142188 bytes)

 

20060829_00058.jpg (271344 bytes)          20060829_00060.jpg (266574 bytes)

 

20060829_00061.jpg (282092 bytes)          20060829_00062.jpg (288444 bytes)          20060829_00063.jpg (297530 bytes)

 

20060829-30 - 029.jpg (98891 bytes)          20060829-30 - 030.jpg (116279 bytes)          20060829-30 - 031.jpg (91765 bytes)

 

20060829-30 - 034.jpg (95486 bytes)          20060829-30 - 041.jpg (95656 bytes)          20060829-30 - 046.jpg (97579 bytes)

 

20060829-30 - 070.jpg (96493 bytes)          20060829-30 - 072.jpg (111292 bytes)          20060829-30 - 073.jpg (115290 bytes)

 

20060829-30 - 089.jpg (179785 bytes)          20060829-30 - 085.jpg (181872 bytes)          20060829-30 - 110.jpg (107857 bytes)

 

20060829-30 - 109.jpg (98751 bytes)          20060829-30 - 086.jpg (102823 bytes)          20060829-30 - 076.jpg (57224 bytes)

 

20060829_foto_stephanie_gaspari.jpg (31137 bytes)

 

 

 

20060824_les_sables_vendee_journal_01.jpg (1535894 bytes)          20060829_emporda_02.jpg (1592769 bytes)          20060829_emporda_01.jpg (1453440 bytes)

 

20060829_www.lessables-lesacores.com_01_Página_1.jpg (258060 bytes)          20060829_www.lessables-lesacores.com_02_Página_1.jpg (182388 bytes)

 

20060829_www.lessables-lesacores.com_03_Página_1.jpg (188632 bytes)          20060829_www.lessables-lesacores.com_04_Página_1.jpg (152643 bytes)

 

 

 

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 05/09/2006
 

 

20060905_diari_de_girona.jpg (1484353 bytes)          20060905_horra_nova.jpg (1409010 bytes)

 

 

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 19/099/2006

 

 

20060919_hora_nova.jpg (112808 bytes)

 

 

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 22/099/2006

 

 

20060922_hora_nova.jpg (133513 bytes)


 

 

 

23 DE SETEMBRE DEL 2006

 

PRESENTACIÓ DE L'EXPERIÈNCIA DE NAVEGACIÓ OCEÀNICA EN SOLITARI,

A CARREC DE GERARD MARIN,

GUANYADOR DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA

REGATA "LES SABLES - LES AÇORES - LES SABLES"

 

 

 

En el marc de la regata de nivell 2 "II TROFEU MAR D'AMUNT - PORT DE LLANÇÀ", reservada a navegants de la classe Optimist, organitzada a Llançà, s'ha dut a terme una conferència, a`càrrec del regatista i entrenador de l'equip de vela lleugera del Club Nàutic Llançà, Gerard Marin, en la que ha exposat la seva experiència en la primera edició de la regata oceànica en solitari "Les Sables - Les Açores - Les Sables", de la que fou proclamat guanyador el passat mes d'agost. A la conferència s'hi ha congregat un nombrós grup dels regatistes participants en la regata organitzada pel club llançanenc, així com socis i directius del club.

 

A continuació, Gerard Marin ha mostrat el vaixell "626 - Escar L'Escala - Club Nàutic Llançà" a bord del qual va participar en la regata, vaixell que es troba a les instal·lacions del club, a continuació trobareu imatges preses durant la conferència i mentre els assistents coneixien de prop el vaixell.

 

 

   20060923_foto_www.cnllanca.cat_gerard_marin+ 024 (2).jpg (136965 bytes)          20060923_foto_www.cnllanca.cat_gerard_marin+ 039 (2).jpg (150622 bytes)

 

20060923_foto_www.cnllanca.cat_gerard_marin+ 040 (2).jpg (132433 bytes)          20060923_foto_www.cnllanca.cat_gerard_marin+ 042 (2).jpg (116603 bytes)          20060923_foto_www.cnllanca.cat_gerard_marin_i_equip_de_regates 005 (2).jpg (138750 bytes)

 

20060923_foto_www.cnllanca.cat_gerard_marin+ 006 (2).jpg (110432 bytes)          20060923_foto_www.cnllanca.cat_gerard_marin+ 023 (2).jpg (127632 bytes)

 

 

 

 

 

ELS RETALLS DE PREMSA DEL DIA 26/099/2006

 

 

200609_voiles_et_voiliers.jpg (1252296 bytes)          20060926_emporda_01.jpg (1200089 bytes)

 

20060926_emporda_02.jpg (1224948 bytes)          20060926_hora_nova_01.jpg (1302928 bytes)